Test

Kraftig PC verd pengene

Med en pris på . 995 kroner er denne maskinen ikke blant de rimeligste, den plasserer seg trygt i øvre del av oversikten vår.

Ikke desto mindre mener vi at den likevel er vel verd pengene.

Les også resten av skole-PC-vurderingene:

Komplett.no - Asus X51R
PSdata - Asus F5R
Mpx.no - Acer Aspire 4520
Expert - HP Pavilion Media Center
Expert - HP G5050EO
Elkjøp - Compaq Presario
Dell - Inspiron 1521
Coop - Medion MIM2210
Multicom - Acer Aspire
Komplett.no - Asus X51R


Mer skjerm
En moderne tokjerneprosessor, masser av minne, harddisk av det romsligste slaget og en brukbar grafikkbrikke lover godt.

Du får et system som klarer å påta seg de fleste oppgaver, og du har lagringsplass i massevis på den 160 GB store harddisken.

Denne maskinen hadde fortjent en større skjerm med høyere oppløsning. Det hadde gjort den til et svært godt system for skikkelig allroundbruk.

Det er prisen som tvinger fabrikanten å utstyre den med en relativt beskjeden skjerm. Når det er sagt, så er skjermen akkurat den samme som den store majoriteten av PC-ene i oversikten vår er utstyrt med.

Det er bare det at skjermen er den viktigste komponenten på denne maskinen som ikke holder samme høye standard som resten av systemet. Du kan med fordel gi denne maskinen en ekstern monitor på pulten du tilbringer mest tid ved, da vil du få full glede av ytelsen som denne maskinen tilbyr.

Bra nettverk
På nettverkssiden er denne maskinen litt spesiell i forhold til de andre. På kablet nettverk har den standardkortet med Ethernet 10/100. På trådløst nettverk er dette den eneste maskinen i vår oversikt som støtter WiFi a/b/g.

WiFi a ble aldri noen stor suksess i hjemmene, men i mange profesjonelle sammenhenger er dette den foretrukne teknologien. Denne standarden har samme teoretiske maksytelse som WiFi g, 54 Mbps.

Den arbeider imidlertid i et annet frekvensbånd, slik at den ikke er like utsatt for forstyrrelser som b og g er. I tillegg har den flere kanaler enn de andre, slik at den har plass til flere soner ved siden av hverandre.

Av denne grunn kan en finne slike nettverk i nyere skoler og velutstyrte biblioteker og andre steder med store trådløse nettverk som tilbys et høyt antall brukere.

Kamera og minnekortleser
Maskinen har bare tre USB-kontakter, men det gjør ikke så mye fordi den har flere alternativer. Den har blant annet innebygd webkamera og en 5-i-ett minnekortleser.

Den gjør det kjapt og enkelt å overføre bilder, video og musikk fra kamera og mobiltelefon uten at du er nødt til å bruke en av USB-portene. Merkelig nok har den ikke den nye standarden for innstikkskort, ExpressCard.

I stedet er den utstyrt med den aldersstegne PCMCIA (CardBus), som i dag regnes som både for stor av størrelse og for langsom i hastighet. Dette er ikke et stort problem i nær framtid, men vi kommer til å se at PCMCIA dør ut over de neste par årene.

Konklusjon
Denne maskinen vil du kunne bruke til det aller meste. Tekstbehandling, regneark og presentasjoner vil du ikke har noen problemer med å gjøre på PC-en. Det samme gjelder selvsagt for nettsurfing.

Skjermen skulle hatt større oppløsning for å gjøre avansert grafikkarbeide, men det kan du løse med en ekstern monitor. Vekten stopper på 2.8 kilo, noe som gjør denne maskinen middels tung i vårt utvalg.

Akkurat nå kjører Multicom en kampanje på denne maskinen, hvor du får den andre gigabyten med minne på kjøpet, i tillegg til mus og bæreveske.


Tekniske data
Produkt: Acer Aspire 5103WLMi
Forhandler: Multicom
Pris: 6 995 kroner
Prosessor: AMD Mobile Turion 64 X2 TL-52
Minne: 2 GB
Harddisk: 160 GB
Skjerm: 15.4", 1280x800
Nettverk: Ethernet 10/100, WiFi a/b/g
Vekt: 2.8 kg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen