Kraftig nedtur for Apple

Kraftig nedtur for Apple

Tallene er krystallklare; julesalget av Iphone i USA var en gedigen flopp. Analysebyrået Morgan Stanley melder at Apple måtte notere en nedgang i Iphone-salget på 24 prosent i fjerde kvartal 2008, ifølge Business.dk. Før nyttår ble det kjent at interessen for Iphone også var dalende blant våre svenske naboer. Etter sigende skal imidlertid salget av Iphone i Norge fortsatt være tilfredsstillende for Netcom, og nå har også Network Norway startet salget av den mye omtalte telefonen til sine bedriftskunder – riktignok via uoffisielle kanaler.
Det globale salget av Iphone er tilsynelatende også på vei ned. Det forventes at det ble solgt rundt fem millioner Iphones i fjerde kvartal 2008 på verdensbasis, noe som i så fall representerer en nedgang på 28 prosent.
Vekst år for år
I tredje kvartal 2008 solgte Apple 2,3 millioner Iphones i USA, mens resultatet for det påfølgende kvartalet blir anslått å være 1,75 millioner Iphones. Det utgjør altså en nedgang på 24 prosent. Likevel opplever selskapet en kraftig vekst ”år for år”.
Årsaken til det er at Apple åpnet for salg av Iphone i mange nye markeder – deriblant Norge – i 2008.  

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen