Kraftig lommekamera fra Casio

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

EX-Z850 har fått 8 megapiksler og 3x zoom. I disse tider da alle kameraer skal ha bildestabilisator, har det også fått en elektronisk sådan. Det er ikke like effektivt som optisk, men har blitt bedre de siste årene.

Skjermen er på 2,5 tommer, og skal være spesielt lyssterk for å gjøre skjermen bedre i vanskelig lys.

Kameraet kan skilte med en ganske imponerende batterikapasitet på 440 bilder på en lading. Det er langt mer enn vi vanligvis ser på kameraer av denne størrelsen.

Casio utstyrer gjerne kameraene sine med enkelte funksjoner som få eller ingen andre har. Det vi biter oss merke i på denne modellen er noe som heter ”Revive Shot”, som frisker opp fargene på falmede bilder du avfotograferer. Den retter også opp skjevheter som kan oppstå hvis du for eksempel bildet fortsatt står i fotoalbum.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet skilter også med svært lang rekkevidde på blitsen. I følge Casio, skal den kunne nå hele 12,1 meter. Sony har også en modell med så lang rekkevidde, men det er på ISO 1000. Casio Z850 går ikke lenger enn til ISO 400, og det krever mer av blitsen.

I følge Casio, trenger kameraet bare ett sekund fra du slår det på, til det er klar til å ta første bilde. Det er imponerende for et digitalkamera.

Med støtte for både lukker- og blenderprioritet, samt full manuell eksponering, gir dette kameraet ganske mye interessant funksjonalitet, for den som vet å utnytte det.

Kameraet er ca 9 x 5,9 x 2,4cm, og veier 130 gram uten batteri og minnekort. Det vil bli tilgjengelig allerede i begynnelsen av mars, og ser ut til å få en gatepris på rundt 3500,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen