Kraftig dobbelkjernefokus fra Intel

Under ukens demonstrasjon av sin første firekjerne-prosessor sa en Intel-talsmann at selskapet hadde forventninger til å levere 60 millioner prosessorer med doble kjerner før årets slutt. Dette vil utgjøre omtrent 1/4 av selskapets totale prosessorsalg.

Med avdukingen av firekjerne-brikker og klare mål for dobbelkjernesatsning burde det dermed ikke være noen tvil om at AMD vil få sterk konkurranse fra Intel i 2006. Dersom Intels firekjerner kommer som planlagt til neste år, kan dette utgjøre et lite vendepunkt og slik sett snu om på den fordelen AMD hadde med å være tidlig ute med dobbelkjerne for serversegmentet (Opteron).

De fleste vil nok være enig i at man pr. dags dato har mest behov for multikjerneteknologi på serversiden ettersom det er her man har de mest komplekse oppgavene.

Intel gjorde kanskje en liten tabbe ved å fokusere på desktop med sine første dobbelkjerner, men gjør neppe samme feil med sine firekjerner.

Nye sokkeltyper er på vei inn både fra Intel og AMD, i tillegg til mer prosessor-cache og oppgradert trådbehandling. Flere kjerner betyr imidlertid ikke at totalytelsen blir bedre for en gitt applikasjon, og svaret ligger ikke ene og alene i antall kjerner eller høyere klokkefrekvens.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen