Kraftfull lyd for mobile mennesker

La gå – brukergrensesnittet på en så liten enhet som Shiro SX må nødvendigvis bli noe mer komprimert enn det du finner på større spillere, men sammenligner du med andre enheter i tilsvarende format ligger Shiro SX på ingen måte etter.

Minne
Shiro SX er en spiller med 256 MB flashminne. Isolert sett er dette i minste laget, men så kommer rosinen i pølsa. Spilleren har egen SD/MMC-port der du kan sette inn ditt eget minnekort. Med stadig fallende minnepriser og bedre kortkapasitet betyr det at du kan utvide minnekapasiteten i takt med behov og lommebok, og dermed få en spiller med mye minne.

Spilleren er utviklet av Megaventures, og distribueres i Norge av Zodiac. Med en pris pÃ¥ rundt 1.000 kroner uten ekstra minnekort er Shiro SX en dyr MP3-spiller. SÃ¥ dyr at du absolutt bør sjekke alternativene før du bestemmer deg.  

Robust
Har du råd til å koste på deg en Shiro SX kommer du neppe til å angre. Vi har kjørt vårt eksemplar hardt, mistet det i bakken, oppbevart det i bunnen av sekken vi bærer til jobb hver dag, brukt den på stranda i 40 varmegrader og på skitur i minus 20. (Vi har riktig nok ikke badet med den eller lagt den i sand eller snø). Spilleren ser fortsatt ut som om den er ny, og vi har ikke opplevd funksjonsfeil av noen art.

Lav vekt og flashminne gjør spilleren langt mer robust enn de dyrere alternativene med harddisk.

Spiser det meste
Spilleren støtter flere kompresjonsteknologier (MP3/WAM/WAV), og det er likegyldig hvordan du har skaffet deg musikken. Et vanlig alkalisk AAA-batteri  ga oss musikkavspilling i nesten 10 timer (produsenten lover 8 timer).

Du kan trygt ha med et par reservebatterier på tur – får du overvekt på bagasjen, så er det ikke SX-en sin skyld, for spilleren veier bare 54 gram!

OLED
Skjermen er av OLED-type, med tekst og animasjoner i blått og gult. Den gir skarp og god kontrast, også i direkte sollys. Pent er det også, og det gjør jo ikke noe når spilleren er ment å henge om halsen med headsettet som nakkestropp. Glasset over skjermen er herdet for å motstå riper. Menyene er enkle, selv om det krever litt å sette seg inn i de mange finessene ved apparatet.

Under avspilling vises ID3 Tag (les filnavn og annen informasjon på skjermen). Teksten ruller, så du får med deg også lange ID3-tags.

Bra lyd
Normalt er noe av det første vi gjør med en bærbar spiller å kvitte oss med de originale hørepluggene for å bruke et headsett med høyere kvalitet. I dette tilfellet er det knapt nødvendig. Lydgjengivelsen i de medfølgende hørepluggene er god, også på bass og mellomtoner. Du kan spille høyt med minimal forvrengning – høyere enn ørene dine har godt av.

Shiro SX har innbygget FM-radio med mulighet for opptak, også programmert opptak. Du kan ta opp dine egne MP3-filer direkte fra radio (128, 256 eller 352 Kbps), enten du vil lagre musikk eller favorittprogrammer. Du kan også ta opp samtaler eller bruke enheten som diktafon. Filene du spiller inn kan enkelt overføres til PC via USB 2.0 i hastigheter opp til 480 Mbps.

USB 2.0
Spilleren har ikke innbygget USB-plugg, men leveres med en standard mini-USB-kabel. Du trenger ingen drivere for å bruke den med Windows XP, der spilleren fremstår som egen masselagringsenhet i utforskeren.

+
God lyd
Funksjonell
Robust
Lekker
FM-radio
Opptaksfunksjon
Minnekortstøtte

-
Lite internminne
Høy pris

 

 

Shiro SX_Allcolors_LoRes-s
Spilleren finnes i flere farger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen