Kraft-rutere fra Cisco

HANNOVER (Hardware.no): Ciscos nye ASR-ruterne har meste av det man ønsker i en moderne ruter. Aggregation Service Router, som ASR står for, er en router med en rekke tjenester som brannmur (med IDS), VPN (IPSec og SSL) samt ruter-funksjonalitet.

Avansert prosessor

Cisco har brukt mer enn fem år og over 100 utviklere på å utvikle routeren, og har samtidig tatt mer enn 40 patenter på forskjellige deler av systemet. Selve hjertet i disse nye routerene er QuantumFlow-prosessoren. Prosessoren har tilsammen 40 kjerner som tilsammen kan kjøre 160 tråder.

Totalt inneholder QuantumFlow-prosessoren rundt 800 millioner transistorer, og totalt på systemet skal det være i overkant av 1,3 milliarder transistorer.

På grunn av den nye generiske prosessoren kan Cisco legge til stadig nye funksjoner som vil yte godt, uten å ta hensyn til forskjellige spesialiserte prosessorer (ASIC-er). Totalt kan ASR 1000 dytte gjennom mer enn 20 millioner pakker i sekundet og håndtere 128 000 QoS-tråder.

Problemfri oppgradering

En annen nyhet er at operativsystemet er virtualisert og man kjører et aktivt operativsystem, sammen med ett passivt. Dette gjør at man kan oppgradere operativsystemet og starte det nye systemet, uten at man mister en eneste pakke i prosessen.

ASR-serien kommer i tre forskjellige modeller:

  • ASR 1002 tar opp 2U i rackskapet, og har 3 modulære SPA-slotter. ASR 1002 kan håndtere mellom 5 og 10 Gbps.
  • ASR 1004 tar opp 4U i rackskapet, har plass til 8 SPA-slotter og takler ytelser mellom 10 og 20 Gbps.
  • ASR 1006 tar opp 6U i rackskapet med plass til 12 SPA-slotter. Ytelsen til ASR 1006 er oppgitt til å være mer enn 20 Gbps. ASR 1006 er også full redudant med doble styringssystemer.

Alle boksene kan kjøre i tospann for høytilgjengelighet (HA).

Pris

Herligheten blir tilgjengelig i løpet av april med en pris fra 35 000 amerikanske dollar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen