Kos og klem en robot mens du snakker i telefonen

Teknofil Kos og klem en robot mens du snakker i telefonen

Kos og klem en robot mens du snakker i telefonen

Hugvie-dukken gir deg følelsen av å klemme den du snakker med.

Hva er det japanerne har funnet på denne gangen, da? Vi er neimen ikke helt sikre selv, men beskrivelsen av produktet de kaller Hugvie er "et kosbart kommunikasjonsmedium med hjerteslag". Dette skriver PC Watch.

Det virker som at hensikten med denne kombinerte puten/kosedyret/roboten er å føre telefonsamtaler med dine kjære mens du koser og klemmer det du orker. Hugvie er utstyrt med sensorer og vibratorer, og stemmebruken til personen du snakker med styrer hjerterytmen til roboten (eller "telenoiden" som de kaller den).

– Perfekt til eldre

Hvis du savner din kjære kan du med andre ord plassere telefonen din inne i Hugvie, ringe og dermed kose og motta vibrasjoner. På videoklippet nedenfor ser det ut som japanerne trykker dette til sitt bryst, og oppfinner Hiroshi Ishiguro sier at den vil passe perfekt til eldre mennesker.

Selve Hugvie-dukken er 75 cm lang og veier 600 gram uten vibratoren. Med vibrator må du legge til 1 kg ekstra. Prisen vil være på rundt 60 dollar, eller 340 kroner (ikke medregnet mva.).

Professoren har planer

Professor Ishiguro har flere planer for Hugvie:

– Vi vil gjerne utvikle dette til en robot med en intern ramme. Vi kan bygge inn mange vibratorer og spesialsensorer, slik at når du klemmer den vil den andre personens robot også bevege seg. Hittil har det ikke vært lagd en virkelig myk robot, skulle jeg mene. Hvis vi lager denne litt mer avansert, kan vi lage noe som virkelig føles som et menneske når du klemme den.

Er Hugvie noe du kunne tenke deg å bruke?

Se Hugvie i videoen nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen