Nytt verktøy fra Samsung skal fikse de trege SSD-ene
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no/Shutterstock 134573030)

Nytt verktøy fra Samsung skal fikse de trege SSD-ene

En av selskapets mest populære serier ble svært trege over tid.

Etter at det kom frem at SSD-er i Samsung 840 EVO-serien slet med at ytelsen stupte etter noe tids bruk har Samsung jobbet hardt for å fikse feilen. Nå har det gått noen uker, og Techreport melder at snart vil et feilrettingsverktøy endelig være klart.

De har fått lov til å eksperimentere med verktøyet, og kan fortelle hvordan det fungerer. Først oppdateres SSD-ens fastvare, så startes maskinen på nytt for at prosessen Samsung kaller ytelsesgjenoppretting skal kunne fullføres.

Dette gjøres ved at NAND-minnet i enheten blir «kondisjonert», ifølge Samsung selv, en prosess som ikke skal skade eksisterende data. På en Samsung 840 EVO 500 GB som Techreport brukte for å teste verktøyet tok hele prosessen en times tid, og fungerte utmerket – med lastetider for både oppstart av Windows og programmer merkbart redusert etterpå, og tilgangstider på filer økt med alt fra to til seks ganger.

Verktøyet er ikke sluppet til offentligheten ennå, men forventes å komme ut denne uken. Du kan lese mer om detaljene bak Techreports minitest på deres egne nettsider.

Den nå plagede SSD-serien er svært populær:
Vi lot oss også imponere da vi testet Samsung 840 EVO »

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen