Korrupsjon forsinker Nokia-Siemens

Alternativ tekst mangler

Selv om Siemens for lengst har sluttet å selge mobiltelefoner, er ikke selskapet helt ute av mobilbransjen. Det tyske selskapet lager nemlig, i likhet med Nokia, utstyr til mobilnett. Nylig hadde de to selskapene planer om å slå sammen sine nettverksavdelinger. Men nå er planene utsatt etter en stor korrupsjonsskandale i Siemens.

I forrige uke ble Thomas Ganswindt, som er tidligere sjef i Siemens nettverksdivisjon, arrestert på grunn av mistanke om korrupsjon, skriver Mobil.se. I følge en politiutredning skal det ha blitt tatt ut flere hundre millioner euro fra en Siemens-konto. Pengene skal ha blitt brukt til å bestikke korrupte myndigheter, blant annet i Nigeria. Målet med bestikkelsene var at Siemens skulle få bygge mobilnett i landene.

3,4 milliarder til "konsulenter"
Etter å først ha benektet forholdene, har Siemens nå innrømmet at 420 millioner euro, eller 3,4 milliarder kroner er tatt ut av selskapets kontoer og brukt til "konsulenter", som angivelig skal ha hjulpet Siemens med å vinne kontraktavtalene.

Arrestasjonen av Ganswindt er i følge Mobil.se bare toppen av isberget. I løpet av de forrige månedene har flere toppsjefer i det tyske selskapet blitt arrestert av samme grunn.

Nokias uttalelser i sakens anledning har vært få. I en pressemelding sier selskapet at årsaken til utsettelsene er at Siemens skal gjennomføre en internutredning. Det legges også til at samarbeidet med Siemens er like viktig som før.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen