Korgo skaper frykt

Vi har tidligere rapportert om Korgo-ormen som misbruker et sikkerhetshull i Windows og kan få tak i sensitiv informasjon som du taster inn, uten at du aner noe.

Nå frykter sikkerhetseksperter at ormen kan være farligere enn først antatt. Det er foreløpig dukket opp 12 varianter av Korgo og det som skaper uro er at denne ormen ligger forholdsvis lavt i terrenget, det vil si brukeren vil ikke legge merke til den i like stor grad som andre ormer som for eksempel Sasser. Noen varianter av Korgo kan også slette enkelte filer og åpne porter i PC-en din. Det kan virke som noen driver og eksperimenterer med utviklingen av denne ormen, mener sikkerhetsbedriften PandaLabs, og at formålet med ormen kan være noe mer enn kun for "moro" skyld.

Korgo bruker dessuten såkalt Mutual Exclusion Objects (mutex), som kan brukes til å kontrollere (begrense) hvor mange prosesser (streams) som kan leveres (kjøres) samtidig fra ett punkt til et annet i et datasystem.

Bruker du Windows, bør du uansett besøke windowsupdate.microsoft.com, for å laste ned oppdateringer som kan redusere faren ved å bli infisert av denne og andre ormer. I dette tilfelle er det kun Windows 2000 og XP som er i faresonen.

(Kilder: winbeta.org, crn.com, pandasoftware.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen