Koreansk sikkerhetsmobil

Vi har tidligere skrevet om Pantech GI100. Nå er telefonen endelig på markedet, og siden vårt første møte har Pantech gjort noen justeringer. Skjermstørrelsene har gått opp, minnestørrelsen har gått ned.

Men det er skanneren for fingeravtrykk som er mest spesielt med dette apparatet. Det er ikke bare spioner som har behov for en telefon hvor de kan være trygge på at uvelkomne personer ikke får snoket og med GI100 kan du sørge for at kun ditt eget fingeravtrykk kan låse opp telefonen.

Biometrisk skanner
Intet mindre enn avansert biometrisk teknologi bringer en liten fingeravtrykksleser til telefonen.

Visedirektøren i Pantech Global Operations, Hyunsoo Jun, sier at konsernet nå tar tak i trenden med at mobiltelefonen brukes til stadig mer enn bare kommunikasjon. Flere får behov for en idiotsikker løsning for å beskytte informasjon på telefonen, og hva er vel bedre enn å basere seg på fingeravtrykk?

Man kan binde inntil ti bestemte telefonnumre til fingeravtrykk. Da stryker man fingeren over skanneren, og hvis avtrykket stemmer ringer telefonen opp et nummer. Samtalen loggføres ikke og dermed trenger ingen å få vite om den den hemmelige rapporten til HQ.

Skanneren er plassert sentralt der man normalt ville finne en styrepinne eller ok-knapp. Telefonen har også spill som kontrolleres ved hjelp av leseren. Du kan kjøre bil, spille enarmet banditt eller more deg med matchmaking, alt basert på fingeravtrykk.

Video-ID
Det innebygde kameraet tar bilder med 1,3 megapikslers oppløsning, og bildene kan selvfølgelig sikres så korrekt fingeravtrykk kreves for å få tilgang. Inntil 30 minutter med video kan tas opp i MJPEG-format. Da vil det imidlertid ikke bli plass til særlig mye annet; telefonen har ikke mer enn 13.5 MB minne, som er betydelig mindre enn de 64 MB som først var meningen.

Man kan også sette telefonen til å vise en videosnutt når bestemte numre ringer, såkalt "video caller ID".

Modellen er ingen kjempe, med målene 82 x 40 x 22.5 mm og vekt på 82 gram. Vi finner hverken blåtann eller irda, men GPRS er i det minste på plass. Både indre og ytre skjerm har 128 x 160 pikslers oppløsning, men de er hendholdsvis 1,8" og 1,2" store. Begge kan vise 262000 farger.

Telefonen lanseres nå på markedet i midt-Østen, hvor Pantech satser hardt. Foreløpig finnes ikke Pantech i Europa, men det forandres i januar til neste år, hvor de vil utvide satsningsområdet sitt til også å gjelde det europeiske markedet. Om de kommer til Norge gjenstår å se.

Du kan lese mer om GI100, eller andre av Pantechs modeller, på hjemmesiden.