Koreansk for proffene

Samsung lanserte onsdag sitt nyeste tilbud til proffbrukerne med stor P. Telefonen, som går under navnet T719, blir Samsungs første med støtte for Blackberry-funksjonalitet og vil dermed også bli en av de første som setter proffbrukerne i første sete. Men med kamskjellformat og en vekt på 99 gram er det ingen tvil om at T719 vil kunne bli et slående alternativ til øvrige Blackberry-telefoner, som ellers ofte er store, tunge og klumpete.

En av de mest slående trekkene ved T719 er ikke en eller annen heftig spesifikasjon, men heller tastesettet, som er helt ulikt noe vi har sett tidligere. Etter å ha sett både Sony Ericsson og Blackberry komme med alternative løsninger til et komplett tastesett, er det interessant å se at Samsung følger opp trenden med en tasteløsning som ligger mellom et vanlig telefontastatur og en komplett QWERTY-løsning.

I likhet med Sony Ericssons nylanserte M600, så har også T719 fått et tastesett der hver tast dekker to bokstaver. Om Samsung har valgt samme løsning som Sony Ericsson, så betyr det at du legger vekt på en side av tasten etter hvilken bokstav du ønsker. Tasterekken er den samme som på et QWERTY-tastatur, og det vil gjøre det lettere å skrive lengre tekststykker.

En av grunnene til at Samsung har lagt inn Qwerty-tastatur i T719 er den nevnte Blackberry-løsningen. Blackberry har de siste årene seilt opp til å bli en av de mest anvendte løsningene for push-epost og synkronisering blandt forretningsfolk og andre proffbrukere. Stadig flere mobilprodusenter inkluderer Blackberry i sine mer avanserte profftelefoner, og mange operatører tilbyr også Blackberry-løsninger til sine brukere.

Løsningen som ligger til grunn i T719 heter Blackberry Connect og er den samme løsningen som en finner i de fleste andre telefoner med Blackberry-støtte. Støtten sørger for å levere epost direkte til telefonen, og synkroniserer fortløpende alt av avtaler, epost og annen informasjon med datamaskinen på kontoret. Dermed slipper du å måtte synkronisere manuelt hver gang du kommer hjem fra lunchmøtet eller jobbreisen.

Utover Blackberry-støtten fins det også en rekke andre trekkplastre til T719. For eksempel har telefonen både EDGE og blåtann-støtte under dekselet i tillegg til trippelbåndsstøtte for GSM. Dermed kan T719 brukes til å laste ned større datamengder og ikke minst; koble til trådløse hodesett slik at du slipper å måtte forholde deg til ledninger når du skal bruke håndfri.

Skjermen i T719 er ikke av det imponerende slaget, men duger til oppgaven. Med en oppløsning på 176 x 220 punkter og en fargedybde på 262 000 farger har T719 spesifikasjonsmessig samme skjerm som blant andre Sony Ericsson K750i og W800i. Eneste forskjell er at skjermen i T719 er 2.1 tommer stor. T719 har også et innebygget kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler.

Det er uvisst om T719 kommer til Norge ettersom den foreløpig er annonsert for det amerikanske markedet. Samsung har generelt vært svært sparsomme med opplysninger, og har heller ikke gitt noen dato for lansering eller indikasjoner på hva T719 vil komme til å koste.

(Kilder: PC Magazine, Mobileburn, Slashphone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen