Koreanere saksøkes for fildeling?

Dongnyuk som advokatfirmaet heter er gitt oppgaven å takle kriminale saksøkninger i sammenheng med copyright bruddene til Digitalprizm, patentholderen til den lokale artistens musikkvideo; Taewon Entertainment, firmaet som importerte Kill Bill 2 og The Grudge 2; og Hanmaek EnterTainment, representantfirmaet for den Koreanske Filmprodusent Foreningen

En advokat i firmaet skal ovenfor avisen Munhwa Ilbo ha bekreftet at så mange så mange som 3500 koreanere skal være tatt for fildelig over internett. Det ble sendt bevismateriale til 100 av dem og det prøves for øyeblikket å få frem forlik. 20 personer skal ha nektet å forhandle og må derfor møte i rettsalen snart.

Forlikene som forhandles frem skal være betraklig lagere enn i vesten. Omlag 700kr for ungdommer, 2100kr for studenter og 3500 kr for voksne. Til sammenligning må man ut med omlag 21000kr for å ingå et forlik med RIAA i USA.

Videre ble det sakt at søksmålene er et desperat kontringsangrep mot fildelingens uloveligheter. Målet er å vekke oppmerksomhet omkring fildeling og dets ulovligheter. For å få fildelere og nye mulige fildelere til å skjønne at fildeling er ulovlig fantes det ikke andre muligheter enn individuelle søksmål mot fildelere.

KRIA(Korea Recording Industry Association) planlegger å spørre Cyber Terror Response Center om å etterforske 10 internett brukere for å ha delt MP3 filer gjennom internett lagrings tjenester og Internett portaler.

Organisasjonen førte i desember i fjor en kopibeskyttelsesklage sak mot 50 fildelere for bruk av Soribada, en fildelingstjeneste sammen med Cyber Crime Investigation Department of Seoul Central Public Prosecutors' Office

De saksøkte ha opprettet en web cafè kalt The Group for Impeaching the Law Firm Dongnyuk (Gruppen for klaging på advokatfirmaet Dongyuk) den 28. april. Formålet skal være å diskutere kontringersangrep mot søksmålene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen