Koranen inn i mobilen

Det svenske selskapet MyQuran har startet en tjeneste som leser opp muslimenes hellige skrift Koranen via mobilen. Opplesningen skal være sertifisert og skal fungere på alle moderne mobiler med innebygd nettleser, skriver svenske Mobil.

Les også:

- Mobilen for gode muslimer
- Nå kommer Islamobilen
- Finn veien til Mekka med mobilen

Retter misforståelser

Opplesningen av koranen skjer på arabisk, som er det eneste språket koranen tillates å leses opp på ifølge Islam. Selskapet bak tjenesten lover imidlertid tolkninger på svensk, engelsk og andre aktuelle språk i løpet av kort tid. MyQuran har stor tro på at dette kan hjelpe både muslimer og andre.

- Med vår IT-løsning kan muslimer og andre nysgjerrige lytte til koranen direkte på mobilen. Vi tror løsningen kan rette opp mange misforståelser rundt koranen. Samtidig hjelper den troende muslimer som trenger hjelp til å utøve sin tro når de ikke har muligheten til å besøke en moské eller har tilgang til koranen, sier administrerende direktør Bjørn Touqan i MyQuran til Mobil.

Via myquran.mobi skal det også ligge tilgjengelig ringetoner, skjermbilder og tidspunkter for bønnestunder.

Støtter integreringen

I Sverige koster tjenesten 30 kroner i måneden. Der vil den også støtte integreringsaktiviteter i landet. Halvparten av nettoinntektene fra MyQuran går nemlig til Islamiska Förbundet og andre integreringsaktiviteter.

Vi har ikke klart å få tak i MyQuran for å få informasjon om hva interesserte nordmenn kan gjøre for å få tilgang til tjenesten.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen