Kopisperrefritt på Itunes?
Teknofil

Kopisperrefritt på Itunes?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
EMI gikk ut med brask og bram i fjor og annonserte at all deres musikk skal bli tilgjengelig uten kopisperrer. Etter hvert har de andre musikkselskapene ymtet frempå at de også anser dette som fremtiden, og via Amazon har de åpnet for at deres musikk skal kunne kjøpes uten sperrer. Nå ser trenden ut til å spre seg.

Les også: Kopisperrens tid er forbi.

Kopisperrefritt på Itunes
Ifølge nettsiden 9to5mac vil Sony om ikke lenge levere kopisperrefri musikk via Itunes. Nettsiden oppgir ingen offisielle kilder, men påstår de sitter på troverdig informasjon. I så fall vil Itunes sin musikkbutikk kunne bli langt mer interessant enn tidligere.

EMI sin musikk, som allerede er tilgjengelig uten kopisperrer via tjenesten Itunes Plus, ligger kostnadmessig noe høyere enn annen musikk solgt på Itunes. Ifølge 9to5mac vil derimot Sony beholde den opprinnelige prisen selv på musikk uten sperrer. Om det hele stemmer gjenstår å se.


EMI har lenge solgt musikk uten sperrer på Itunes. Ifølge selskapet selv har dette vært med stor suksess.

Forsøker regulere markedet
Ifølge Macrumors har Sony, Universal og Warner lenge beholdt kopisperrene på musikken som selges gjennom Itunes for å unngå at Apple får altfor stor markedsandel. Samtidig har de solgt musikk uten sperrer via Amazon i USA, og nettbutikken 7digital til kunder i Europa, da også nordmenn.

Hvis dette stemmer spekulerer Macrumors i om nyheten i så fall vil holdes frem til arrangementet Macworld Exposition. Det vil i så fall bety at musikkelskere som vil ha Sonys musikk uten sperrer via Itunes vil måtte vente til 5. januar 2009. Sony BMG Norge sin pressekontakt har ikke vært tilgjengelig for kommentar til denne saken.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen