Kopiesperrekampanje ut i verden

Forbrukere mot Kopiesperre blir til Consumers Against Copy Controlled (CACC) i dag, nå som ildsjelen bak aksjonen, Henning Klokkeråsen, tar den til sitt neste logiske skritt:

- Det nytter ikke å overbevise EMI i Norge om å droppe kopisperrene, så lenge de er pålagt å distribuere dem fra hovedkontoret i London, sier Klokkeråsen. Dermed er det naturlig å rette seg mot EMIs hovedkontor i London (og forøvrig de andre som gir ut kopisperrede plater, Sony og BMG).

Selv om det allerede finnes mange forskjellige nettsider, som kanskje kan kalles kampanjer, finnes det ingen konkrete underskriftsaksjoner, sier Klokkeråsen videre. Håpet er derfor at mange av de som støtter kampen mot kopisperrer er villige til å sette underskriften sin på det nye nettstedet til aksjonen.

Til nå har Forbrukere mot kopisperre samlet inn over 7000 underskrifter i Norge, og provosert frem debatter om etikken og undersøkelser av lovligheten av "Copy Controlled"-CD-ene til EMI her i landet. Enkelte anmeldere har også begynt å vurdere å poste informasjon om kopisperrer når de anmelder nye CD-plater, og flere kjente artister har sagt at de er imot slike sperrer.

Tanken var å levere inn underskriftene til EMI mot slutten av september, men da det viste seg at EMIs hovedkontor var rett adresse, ble ressursene i stedet lagt inn på å oversette kampanjen til engelsk og satse internasjonalt.

(Kilde: FMK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen