Kopierer Apples DRM

Alternativ tekst mangler
Jon Lech Johansen

22-årige Johansen har allerede knekt Apples DRM-beskyttelse, og har gjort det mulig å fjerne denne beskyttelsen fra filer kjøpt på iTunes Music Store. Nå vil han gjøre det motsatte, og gjøre det mulig å legge beskyttelsen til på filer som ikke kommer fra Apple.

Johansen har slått seg sammen med Monique Farantzos, som tok kontakt med ham etter å ha lest om han i Wall Street Journal. De to bor nå i San Francisco og utvikler produktet under firmanavnet DoubleTwist Ventures. De har allerede en betalende kunde, som foreløpig forblir hemmelig.

Apple kontrollerer i dag hele kopibeskyttelsesmarkedet på iPod-er, og det er svært mange firmaer som er interesserte i å komme inn i innholdsleveransemarkedet. Så langt har Apple forsøkt å holde dette for seg selv, og har tidligere kritisert Real Networks for å gjøre noe lignende.

Det to gründerne fikk gjort en avtale med Steve Jobs, og spiste lunsj med ham i nærheten av Apples hovedkvarter. Der diskuterte de ideen, og selv om Jobs påstod at Apple ikke er et selskap som liker å gå rettslige veier, advarte han om at andre selskaper kanskje ville gjøre det.

Johansen mener helt klart at det de gjør ikke er ulovlig; de legger til DRM, og fjerner den ikke. Om Johansen lykkes, vil Apple effektivt fjernes som en påkrevd mellommann for å selge musikk på iPod-er.

(Kilder: GigaOM)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen