Kontrollerer studenter

Ved Aomori universitetet i Japan har man sett seg lei av at studentene jukser med antall forelesningsoppmøter. Det har vært lett å misbruke det gamle systemet hvor hver enkelt måtte fylle ut et oppmøteskjema ved forelesningsstart. Ved å fylle ut og levere inn skjema på vegne av andre kunne disse hevde å ha vært til stede i timene.

Siden bra oppmøtestatistikk kan ha påvirkning på karakteren har skolen sett seg nødt til å gjøre noe med saken og har nå utviklet ett eget mobilsystem for kontroll og registrering av de fremmøtte.

Når studentene møter opp til forelesning vil læreren vise dem ett nummer. Dette tallet må så sendes som en e-post fra elevens mobiltelefon og til en av universitets administratorer. Administrator velger så ut fem til ti studenter som har hevdet sin eksistens og sender dem en tilbakemelding.

De som mottar tilbakemeldingen må reise seg opp og si sitt navn i klasserommet. Denne tilfeldige utvelgelsen har som hensikt å hindre studenter fra å hjelpe fraværende venner i å snike seg unna forelesningene.

- Det forebygger smutthull som gir studentene mulighet til å hevde at de har vært tilstede i undervisningen selv om dette ikke stemmer, sier utvikleren av det noe oppsiktsvekkende systemet.

Den primære hensikten med mobilsystemet er å lette arbeidsdagen for lærerne siden registrering av studentenes deltagelse til nå har vært en tidkrevende prosess. De håper også det nye systemet vil være med på å oppmuntre elevene til å bli mer effektive og lese mer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen