Kontroller apparatene hjemme med mobilen

NTT-Neomeit tester en pratisk og billig tjeneste som tillater brukere å fjernkontrollere husholdningsapparater med mobilene sine, skriver pinktentacle.com

Det er planlagt lansering i år, nærmere bestemt september.

Uten en tråd

"U-consento”, som de har valgt å kalle tjenesten, er designet for å være kompatibel med en rekke eksisterende husholdningsapparater, så brukere trenger ikke å kjøpe nye produkter eller å gjennomgå en omfattende installasjon med kabeltrekking.

For å kontrollere apparater, kan brukeren logge på internett via mobilen, og velge de ønskede handlingene. Kommandoen er sendt via internett til en trådløs router i hjemmet, som omkoder signalene til en infrarød sender og strømbrytere.

Den infrarøde senderen, som fungerer som en universalkontroll, omkoder signalene til fjernkontrollerte apparater som for eksempel hjemmekinoanlegg.

Fjernkontrollerte strømbrytere, som ganske enkelt bare er plugget inn i strømuttaket, gir brukeren mulighet til å skru av og på strøm til lamper og andre enheter som ikke allerede er utstyrt med fjernkontroll.

Bruksområder

I tillegg til å kunne kontrollere romtemperaturen, slå på stereoanlegget og programmere video-opptakeren, kan brukere også sjekke statusen til hvert enkelt apparat og se logg over hvordan hvert enkelt apparat har vært brukt. Ja, også dette kan gjøres fra mobilen. NTT-Neomeit sier selv at man kan følge med på aktiviteten til gamle (og senile?) foreldre fra avstand.

Selvsagt ser vi fordelen av å kunne varme opp huset en vinterkveld, allerede før vi har kommet frem. Kanskje må du rekke bussen, og du føler ikke for å løpe igjennom leiligheten og slå av alle lysene før du drar. Da er det kjekt å kunne gjøre dette i etterkant.

Billig, men ikke allemannseie
NTT-Neomeit planlegger å leie ut hjemmekontroll-systemet fra 500 Yen (cirka 25 norske kroner) i måneden og tjenesten vil da, dessverre for oss, være begrenset til NTTs bredbåndskunder vest i Japan.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen