Kontorpakken Joeffice ble lagd på bare 30 dager
(Bilde: Joeffice)

Kontorpakken Joeffice ble lagd på bare 30 dager

Nederlandsk utvikler skapte like så godt sin egen Office-pakke.

Den nederlandske programvareutvikleren Anthony Goubard var ikke fornøyd med kontorpakker som Microsoft Office, OpenOffice eller LibreOffice, og tok derfor saken i egne hender. 30 dager senere var resultatet Joeffice – en minimalistisk og Java-basert kontorpakke med åpen kildekode.

Joeffice er foreløpig et alfaprodukt. Det vil si at programmet er i en tidlig fase, noe som ikke er rart med tanke på den unge alderen. Kontorpakken er likevel funksjonell, og det går an å lage nye dokumenter eller å importere for eksempel Word-, Excel- og PowerPoint-filer.

På flere plattformer

Slik ser tekstbehandleren ut.
Slik ser tekstbehandleren ut.Foto: Joeffice
Regnearket i Joeffice.
Regnearket i Joeffice.Foto: Joeffice
Presentasjonsprogrammet.
Presentasjonsprogrammet.Foto: Joeffice
Databaseverktøyet.
Databaseverktøyet.Foto: Joeffice

Joeffice er lansert under Apache 2.0-lisensen, og kan lastes ned gratis til Windows, OS X og Linux på Joeffice.com. En nettbasert utgave til cirka 40 kroner i måneden finnes også på Joeffice.net.

Til nettstedet Ars Technica sier Goubard at han syntes det var mye enklere å ha flere titalls filer åpne i et utviklerverktøy enn i en tradisjonell kontorpakke. Han hadde erfaring med Java, og mente at dette programmeringsspråket kunne by på flere fordeler med tanke på ytelse og enkelhet.

På grunn av sin Java-ekspertise, var det derfor ikke noe problem for Goubard å programmere Joeffice på bare 30 dager.

Ikke bare fryd og gammen

Fordelene ved Joeffice skal som nevnt være minimalismen, men Goubard mener videre at Java gjør utviklingen av skreddersydd verktøy og makroer enkelt for utviklere. Programvaren skal i tillegg være fleksibel med tanke på bruksområder – som for eksempel å bli brukt i nettleseren som en «applet».

Joeffice er foreløpig et uferdig produkt, men det går altså an å bruke det hvis man vil. Ars Technica testet ut kontorpakken, og syns den var grei til tekstbehandling.

Med regneark og presentasjoner fortonet saken seg noe annerledes, da det ikke så ut til å være mulig å lage tabeller eller andre ting som ikke bare var enkel tekst. Goubard selv sier at dette er under utvikling, og han anbefaler å åpne eksisterende regneark fra Excel for å få opp tabeller og så videre.

Ambisiøs målsetting

Formålet med Joeffice er til syvende og sist å legge til rette for mer produktiv virksomhet for brukeren. Ifølge den offisielle nettsiden skal Joeffice by på bedre kontroll av ulike vinduer og gjøre det lettere å finne dokumenter og legge dem til i favoritter, samt finne diverse valgmuligheter.

Om Joeffice blir en verdig motstander til de frie og åpne Microsoft-rivalene OpenOffice og LibreOffice, vil kun tiden vise.

Se en video for hver dag i utviklingen av Joeffice på Google+, og ta en titt på den offisielle nettsiden Joeffice.com.

Et annet gratisalternativ:
Nå er LibreOffice her i ny versjon »

Se presentasjonen av Joeffice i videoen nedenfor:

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen