Konto scam i England

  • Endret
Flere av kundene til Barclays bank i England, har mottatt e-post angående en teknisk oppdatering av deres konto. Kundene fikk en link de skulle følge, hvor de måtte legge igjen medlemsnummer og passord.

Problemet er bare at banken ikke har sendt ut dette brevet. Over 400 av bankens kunder har tatt kontakt med Barclays etter å ha fått et slikt brev, antageligvis er det kun de færreste som har tatt kontakt med banken. Hvor mange som dette brevet har blitt sendt til er ikke kjent. Barclays har totalt 3,5 millioner kunder.

Avsenderne av denne E-posten vil da sitte med muligheten til å logge seg på kundenes kontoer. Derifra kan de overføre penger til andre kontoer. Barclays tar på seg ansvar og sier de dekker eventuelle tap som kunder vil få i forbindelse med dette brevet.

Barclays sier at de aldri sender e-post med kontonummer eller passord og de vil heller aldri be kundene deres om slike tjenester som denne e-posten har bedt om. Det er ikke kjent om vi har hatt liknende tilfeller her i Norge.

Kilde: BBC

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen