Pentagon bestiller kontaktlinser med todelt fokus

Teknofil Kontaktlinser lar deg fokusere på to ulike steder samtidig

Pentagon bestiller kontaktlinser med todelt fokus

Skal gi soldatene langt større synsfelt.

Tenk deg at du kan se det som er nærme og det som er langt unna like tydelig samtidig. Dette ønsker selskapet Innovega å gjøre til virkelighet, og har derfor utviklet iOptik-kontaktlinser med såkalt todelt fokus – som gir deg bredere synsfelt.

I første omgang er de nye linsene ment for soldater i det amerikanske militæret, som skal få bedre syn på slagmarken. Pentagon er entusiastiske og har nylig bestilt en hel haug med prototyper av kontaktlinsene til sin forskningsavdeling DARPA.

Kompakt HUD

Linsene er spesiallagd for å virke sammen med en kompakt head-up display (HUD), slik at soldatene får tilgang til digital informasjon samtidig som de kan se omgivelsene rundt seg. Tilleggsinformasjonen blir projisert på linsen av en ekstern kilde.

Det amerikanske militæret bruker allerede HUD-teknologi blant sine bakkestyrker i kamp, men løsningene her er større og mer klumpete enn iOptik. Jo mindre et hjelpeverktøy er, desto bedre er det på slagmarken.

To filtere

iOptik lar altså brukeren fokusere på et par ting samtidig – som for eksempel projisert informasjon på linsene og omgivelser langt unna i bakgrunnen som du kan se gjennom tilleggsinformasjonen.

Dette er mulig takket være to ulike filtere, der den sentrale delen på linsen kan sende lys fra HUD-en og til midten av pupillen, mens den ytre delen sender lys fra omgivelsene og til kanten av pupillen.

Når to filtere bygges inn i hver linse, blir det dermed mulig å fokusere på nære og fjerne lyskilder.

Om noen år blir kanskje denne teknologien tilgjengelig for folk flest.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen