Konseptmodeller utenom det vanlige

Alternativ tekst mangler
Klikk for større bilde (Foto: Rune Larsen)

Mobiltelefonen kan i dag regnes som elektronikkens sveitserkniv, og kan allerede erstatte både digitalkameraet og PC-en i større eller mindre grad. Rune Larsen er en designer som ser ut til å oppfatte dette som unødvendig.

Larsen har nemlig designet en konseptmobil som har funksjonene til en mobiltelefon fra 1996, som han selv beskriver som ringing, SMS og kontaktliste. Det er jo litt mindre enn hva vi er vante med, men til gjengjeld er den liten. Larsen har publisert bildene på et forum for produktdesign. Foreløpig heter modellen ikke noe mer enn Eclipse.

Skjermen skjules inne i telefonen, og skal ifølge Larsen komme ut når du trykker på knappene på begge sidene av telefonen. Konseptet har en monokrom skjerm, noe som gjør telefonen uegnet til multimedia.

Men heler ikke dette har bare negative sider. Skjermen i Eclipse skal nemlig være gjennomsiktlig og batterivennlig. Det er nemlig samme type skjerm som du finner i eldre telefoner, bare uten den reflekterende bakgrunnen.

Telefonen er ikke større enn 5,5 centimeter i høyden. Når du slår ut skjermen måler den 9 centimeter.

Konseptet er en oppfølger til et tidligere konsept fra Larsen, som han også postet i produktdesignforumet. Bilder av det kan du se nedenfor.

Klikk for større bilder (Foto: Rune Larsen)

Synes du idéene bør bli satt til live? Diskuter i forumet.

(Kilder: Gizmodo.com, Productdesignforums.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen