Konseptmodell med 16:9

Den japanske teleoperatøren NTT DoCoMo viste nylig frem sin nye konseptmodell OnQ i teknologiens hovedstad, Tokyo, den 11.mai. Den nye kamskjellstelefonen er blant annet utstyrt med en ny widescreen-skjerm som blant annet skal gjøre telefonen egnet for film-titting.

Kamskjellsoppbyggingen gjør at en kan holde telefonen med kun en hånd, noe som ellers kunne vært vanskelig med en skjerm i widescreen-format. Dette har man fått til ved at skjermen ved behov kan vris til en 90 graders vinkel mot høyre, og skjermbildet vendes da automatisk for å utnytte det brede formatet.

Uten å ha informasjon om eksakte mål på telefonen vil vi påstå at den ser stor ut. Antennen er innebygget, men hengselet stikker langt ut av telefonen og ser unødvendig klumpete ut. Overgangen mellom hengselet og skjermen ser også litt skjør ut.

Joystikken til telefonen er erstattet med et trykkfølsomt hjul som minner om kontrollhjulet på iPod. Dette hjulet navigeres enkelt ved å føre fingeren etter hjulet den veien du vil bla. Mot venstre er oppover på lista, og mot høyre er nedover på lista. De som har prøvd iPod vet at kontrollhjulet er en fryd å bruke, og det finnes vel ingen grunn til at det ikke skal fungere like bra på en mobiltelefon?


Kontrollhjulet minner om iPod

Ut ifra de få spesifikasjonene som er tilgjengelig ser det ut som OnQ er en telefon som er skreddersydd for mutlimedia. Den er for eksempel utstyrt med en fargeskjerm på 2,4 tommer og innebygde stereo-høytalere.

I tillegg kommer OnQ med mulighet for å ta inn fjernsyns-signaler og ta opp video. Dette gjør at TV-programmene enkelt kan overføres til telefon-minnet. Widescreen-skjermen i 16:9-format setter elegant prikken over i-en.

OnQ er som sagt kun en konseptmodell, og vil derfor ikke legges ut for salg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen