Konkurrenter bak Vista-klager

Alternativ tekst mangler

Den amerikanske avisen "The Wall Street Journal" skal ha bekreftet at det er selskapene Adobe og Symantec som står bak etterforskningen av Windows Vista som har ført til at EU er bekymret angående Vista. Les mer.

Adobe og Symantec mener Microsoft utnytter sin markedsposisjon ved å tilby en del tjenester innebygd i Vista - tjenester som andre selskaper har spesialisert seg på.

Adobe klager over at XPS-funksjonen skal være innebygd i Vista, noe som skal kunne true programmet Acrobat Reader og PDF-formatet. Symantec på sin side klager over sikkerhetsfunksjoner i Vista som skal kunne true sine egne sikkerhetsprodukter.

Microsoft sier til sitt forsvar at det er fullt mulig for Vista-brukere å velge andre løsninger enn de som er innebygd i Vista, men konkurrentene mener vanlige brukere neppe vil finne på å velge bort forhåndsvalgte funksjoner i Vista.

Representanter fra Symantec skal ha planer om å reise til Brussel i neste uke, men ikke for å snakke med EU - de skal snakke med pressen om de innebygde funksjonene i Windows Vista.

(Kilder: WindowsTIPro, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen