Konkurrentene prøver å bli kvitt Spybot

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge nettstedet Betanews skal utviklerne av antispionprogrammet Spybot-S&D, Safer Networking, hevde at flere av de store sikkerhetsselskapene ha prøvd å la brukerne fjerne programmet fra sine datamaskiner, og dermed rydde en konkurrent av veien.

Det skal ifølge Safer Networking dreie seg om selskapene Trend Micro, Kaspersky Labs og McAfee Software.

Installasjonsrutinene til konkurrentenes programmer mener Spybot-S&D er i konflikt med deres eget program. Det skal spesielt dreie seg om konflikt med funksjonen Teatimer i Spybot-S&D.

Konkurrentenes programmer ber da brukerne om å fjerne Spybot-S&D før de fortsetter med installasjonen av det andre programmet.

Dette skal tidligere også ha vært tilfellet med sikkerhetsselskapet Symantec, dvs at programmet Norton Antivirus ba brukerne om å først fjerne Spybot-S&D før de fortsetter med installasjonen. Denne praksisen skal imidlertid ha blitt stoppet, angivelig etter press.

Fra og med Spybot-S&D 1.6.2 ble det lagt inn en undersøkelse som dukker opp dersom brukerne prøver å avinstallere programmet. Undersøkelsen spør brukerne blant annet om hvilket antispionprogram de allerede bruker. Det viser seg at mesteparten som avinstallerer bruker program fra nettopp Kaspersky, Trend Micro og Mcafee.

Nettstedet Betanews påpeker at det ikke er uvanlig at funksjoner i lignende programmer er i konflikt med hverandre, så det spørs hvor reelle disse beskyldningene er.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen