Konica Minoltas nye ultrazoom

Se større bilder i produktguiden

DiMage Z6 er nok et utrazoom-kamera. Dette er en type kamera som vi ser blir mer og mer etterspurt. De er fortsatt ganske kompakte, men tilbyr store muligheter som de mindre kameraene ikke har.

Det er ikke de helt store nyvinningene på dette kameraet, sammenliknet med forgjengeren. Den viktigste er batterilevetiden. Den er vesentlig forbedret. Dette er en utvikling vi ser hos de fleste produsenter, og det er bra. Batterikapasiteten har vært ett av de større problemene med en del kameraer tidligere. Nå blir problemet mindre og mindre. DiMage Z6 skal klare 420 bilder på ett sett med oppladbare AA-batterier, i følge CIPA. Det må regnes som meget bra. Siden kameraet bruker standardbatterier, er det også en smal sak å bytte disse hvis de skulle gå tomme.

Kameraet har naturligvis Konica Minoltas Anti-Shake teknologi, som flytter på bildesensoren for å kompensere for rystelser i kameraet. Det gjør at du kan holde det stille lenger – en uvurderlig funksjon når du har så lang tele som her.

Objektivet gir brennvidder tilsvarende 35-420mm, noe som er ganske normalt for denne typen kameraer. Lysstyrken er ganske bra også, med f/2,8-4,5. Som vanlig hadde vi ønsket oss mer vidvinkel. Det ser ut som dette er det samme objektivet som på forrige modell.

En ting vi reagerer på er videofunksjonen på dette kameraet. Det klarer bare 320 x 240 med 30 bilder pr. sekund. Det er faktisk mindre enn forgjengeren Z5. Hva hensikten med det skal være kan vi ikke forstå, for prosesseringskraften kan ikke ha blitt dårligere, regner vi med. Dette er unødvendig, og trekker en god del ned.

Se større bilder i produktguiden

Konica Minolta har økt oppløsningen på kameraet til 6 megapiksler. Siden de ikke har økt størrelsen på sensoren, kan det bety at bildene fra kameraet blir mer plaget av støy. Det er mulig de har funnet måter å redusere støyen på, sånn at det ikke blir verre enn det var. Men de aller fleste brukere vil ikke ha bruk for mer enn 5 megapiksler. De fleste tror vi hadde foretrukket å kunne bruke høyere ISO-verdier. Men det er en megapikselkrig på gang, og skal man selge, må man visst være med på den krigen.

Kameraet er ventet på markedet i september, og vil antakelig koste rundt 3500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen