Konica Minolta trekker seg

Alternativ tekst mangler

Kompaktkameramarkedet har ekstremt små marginer, og få tjener penger på det. Det er derfor et vanskelig marked å være i, og man trenger volumer for å overleve. Konica Minolta har slitt i det siste, og nå tar de konsekvensen av dette, og overfører hele kameraproduksjonen sin til Sony.

De inngikk en avtale med Sony i fjor, om å produsere speilreflekskameraer sammen. Nå ser det ut som Sony blir alene om å produsere kameraer med Konica Minolta-fatning. Konica Minolta skal visst fortsatt ha en finger med i utviklingen, men ingen nye kameraer eller objektiver vil bære deres navn.

Det vi hadde håpet skulle bli et oppsving for Konica Minolta, og mer konkurranse til de største aktørene, blir nå det motsatte. De største styrker seg og de mindre forsvinner.

Denne avgjørelsen innebærer store omstruktureringer i organisasjonen, og innebærer også et kutt i antall ansatte med 3700. Konica Minolta vil forøke å få til det ved å tilby førtidspensjonering for mange av de ansatte.

Det er i det minste en trøst, for de som har investert i speilreflekskamera fra Konica Minolta, at formatet vil leve videre.

Markedseksperter forventer at det om noen år bare vil være 4-5 store produsenter igjen på markedet. Dette er med andre ord ikke noe som vil bli unikt, og vi har allerede sett at tidligere storheter som Contax har kastet inn håndkledet.

Vi synes dette er triste nyheter, for færre aktører og små marginer betyr mindre satsning på litt usikre konsepter, og mindre originalitet fra outsidere. Men det er sånn det har blitt, blant annet på grunn av et litt for prisbevisst marked.

For mer informasjon, følg disse lenkene til Konikca Minoltas hjemmeside:

Pressemelding om at Konica Minolta trekker seg fra fotomarkedet
Pressemelding om at Konica Minolta overfører verdier til Sony
Pressemelding om at Konica Minolta får ny ledelse

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen