Konica Minolta med nytt speilrefleks

Se større bilder i produktguiden

Dynax 5D har arvet mange av egenskapene til storebroren 7D – ikke minst den unike bildestabilisatoren som virker rett på sensoren, i stedet for på et linseelement, slik at man har bildestabilisator uavhengig av hvilket objektiv man bruker, og man slipper å betale for at det skal bygges inn i alle objektivene, slik tilfellet er med Canon og Nikon.

Et annet fortrinn dette kameraet har er at det har en LCD-skjerm på 2,5 tommer. De fleste andre kameraer har 1,8 eller 2 tommer. Dessverre har Konica Minolta redusert oppløsningen på skjermen i forhold til storebroren, og dermed er ikke oppløsningen på skjermen noe høyere enn på andre kameraer med mindre skjerm. På denne måten har Konica Minolta effektivt fjernet den store fordelen det er med en større skjerm. 115000 punkter på en 2,5 tommers skjerm er mindre enn mange kompaktkameraer har, og det er synd at de har gjort det, for en av manglene på speilreflekskameraer i dag er nettopp den lille skjermen, som gjør det vanskelig å vurdere skarphet og kvalitet på bildene.

Oppløsningen på sensoren er fortsatt 6 megapiksler, som Nikon og Olympus også har. Det er med andre ord ikke så mye som tyder på en voldsom megapikselkrig på speilrefleskkameraer. Produsentene prioriterer lite støy og høyere dynamisk omfang framfor høyere oppløsning.

Dynax 5D er mindre og lettere enn storebroren sin, og mer på størrelse med de andre kameraene i denne klassen. For å få til det, har de valgt å ta bort noen av knappene som var på Dynax 7D. Det betyr at enkelte funksjoner som du har lett tilgang på i Dynax 7D, nå blir litt vanskeligere tilgjengelig. Vi tror likevel at dette er håndtert på en funksjonell og brukervennlig måte, slik at de funksjonene du bruker mye, fortsatt vil være direkte tilgjengelige på knapper på kameraet.

For ytterligere opplysninger, se pressemeldingen på neste side. Kameraet skal visstnok bli tilgjengelig i september, og får en veiledende pris på £599 i England. Norske priser er ikke tilgjengelige ennå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen