Konica Minolta med ny filmskanner

Hvis du ønsker å jobbe digitalt med bilder tatt med analogt kamera, trenger du en skikkelig skanner for å få overført bildene til datamaskinen. En vanlig bordskanner kan gjøre mye, men gir ikke samme kvaliteten som en dedikert filmskanner som Scan Elite 5400 II, som vil gi høyere oppløsning, flere detaljer og større dynamisk omfang. Hvis du setter høye krav til kvaliteten på bildene er det derfor en forutsetning at man har en filmskanner.

Konica Minoltas nye skanner har imponerende spesifikasjoner, ikke minst i forhold til prisen. Med oppløsning på 5400 punkter pr. tomme, 16 bits pr. farge og dynamisk omfang på 4,8 bør den være i stand til å hente ut det aller meste av informasjon som ligger på filmen. Hvorvidt man i det hele tatt trenger så høy oppløsning er vi litt usikre på, men skal du skanne Kodachrome 25 kan det kanskje komme godt med.

Skanneren skal kunne gjøre unna et bilde på 25 sekunder, noe som er meget bra. Filmskannere i dag har en del avanserte algoritmer for etterbehandling av bildet – fjerning av riper og støv og lignende og denne etterbehandlingen tar tid som antakelig ikke er inkludert i de 25 sekundene. Skanneren har fått nye algoritmer for fargehåndtering som skal gi riktigere farger i bilder med store kontraster.

Vi forventer at prisen på skanneren vil være rundt 7000,- kroner, og at den vil bli tilgjengelig denne måneden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen