Konica Minolta DiMAGE X60

Se større bilder i produktguiden

DiMAGE X60 er en lettvekter på 115g, og bare 2,2cm tykt (pluss objektivdeksel). Det er med andre ord velegnet til å ha i en lomme, uten at det sjenerer. Kameraet skal ikke trenge at du gjør noen innstillinger selv, og det skal være klart til å ta bilder et halvt sekund etter du har skrudd det på. Kombinasjonen av disse egenskapene bør gjøre det svært gunstig å ha med seg som et kamera ”som alltid er der”, som du ikke trenger å forholde deg til når du ikke bruker det, men som er tilgjengelig hver gang du trenger det.

Kameraet har ingen optisk søker, men har en 2,5 tommers LCD-skjerm som du bruker som søker. De fleste foretrekker det i dag, men det kan av og til være vanskelig å bruke i sterkt sollys.

På et så automatisert kamera er det få manuelle funksjoner, men du kan velge program manuelt, dersom du ikke ønsker å overlate det også til kameraet.

Så lenge man beholder muligheten til å overstyre de manuelle funksjonene, synes vi det er spennende å gjøre nye ting automatiske. Men av og til tar kameraet så mye kontroll at man ikke selv vet hva kameraet gjør, eller når, eller hvorfor, og da kan det noen ganger bli vanskelig å få det resultatet man ønsker seg.

Se større bilder i produktguiden

Objektivet på kameraet har brennvidder tilsvarende 38-114mm, og med en moderat lysstyrke på f/3,3-4,0. Det er med andre ord 3x zoom, og objektivet er helt integrert i kamerahuset, og kommer ikke ut engang når du zoomer.

Kameraet er forventet på markedet i slutten av juni, og har en anbefalt utsalgspris på 2995,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen