Kongressen i USA går mot fildeling!

Et nytt lovforslag som i en stund ha sirkulert mellom ("House judiciary committee".. hva i helsiken er dette på norsk) skal gjøre det lettere for justis-departementet å dømme folk for fildeling. Med det nye Lovforslaget trengs det ikke så mye bevis som det gjørs i dag.

Hvis forlaget blir ved kan alle som deler mer en 2500 filer bli bøtlagt eller bli kastet i fengsel. I tilleg vil alle som har distrubert en eller flere filer som ikke har nådd storutslipp risikere straff. Det er også en grense i lovforslaget som sier at hvis verdien filene personen deler overstiger $10,000 vil han komme i fengsel i opptil 10 år.

I tilleg til dette lovforslaget skal to sentatorer i USA ha lagt fram et annet lovforslag med navn "Protecting Intellectual Rights Against Theft and Expropriation Act of 2004". Dette forslaget går i enkle trekk ut på at justis-departementet kan forfølge sivile fildelere som igjen vil gjøre det lettere å få dem dømt.

"Unfortunately, piracy and pornography could then become the cornerstones of a 'business model,'" "The illicit activities of file sharers "then generate huge advertising revenues for the architects of piracy." Sitert fra den ene Senatoren.

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen