Kongen av Queens - sesong 1

Doug Heffernan er en
Doug Heffernan er en "Average Joe".

"Kongen av Queens" er i skrivende stund inne i sin niende og siste sesong. Den er blant de lengst levende seriene som fortsatt går på tv, og kaller seg selv "The comedy that rules!" Det hele begynte i 1998 med en drastisk pilot – vi har anmeldt hele sesongen.

Average Joe

I et av Sony sine studioer i Culver City, California har det i nesten 9 år jevnlig blitt spilt inn episoder av en av tidenes mest suksessfulle sitcoms, "Kongen av Queens". I serien møter vi det ganske gjennomsnittlige paret Doug og Carrie Heffernan. De bor i en enebolig i Rego Park, Queens, New York og sammen med dem bor skruen Arthur Spooner; Carries far. Vi får også møte Dougs noe spesielle, men godhjertede venner Deacon Palmer, Spence Olchin og Richie Ianucchi.

Doug jobber som postbud/lastebilsjåfør for firmaet IPS sammen med bestekompisen Deacon, en jobb han trives med. Carrie er advokatsekretær på Manhattan og streber etter å bli lagt merke til av sjefene for å bevege seg høyere på rangstigen. Pappa Arthur er et (veldig morsomt) kapittel for seg selv, og tilbringer stort sett dagene hjemme alene. Han setter stadig forholdet til Doug og Carrie i ubalanse og er en veldig vital del av serien, som stort sett kun består av faste karakterer.

Ustyrtelig morsom

Trivielle situasjoner blir stor komikk i
Trivielle situasjoner blir stor komikk i "Kongen av Queens".

Ingen visste at Kevin James kunne være noen andre enn Doug Heffernan før han i 2005 spilte mot Will Smith i "Hitch" og selv da var han ikke veldig ulik Doug-karakteren. James er sjelen i "Kongen av Queens" og kanskje hans generasjons beste tv-komiker.

Det er ikke lett å lage en hel sesong – og åtte til – uten egentlig å ha en hovedtematikk. Likevel har David Litt og Michael J. Weithorn klart å skape en utrolig slitesterk og ikke minst morsom serie som spiller mye på dagligdagse trivialiteter. Derfor blir det også veldig lett for den gjennomsnittlige seer å identifisere seg med figurene og situasjonene i serien .

Kongen av Queens - sesong 1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen