Kongen av Quart

Annonsør­innhold
Les hele saken »

– Jeg syns du gliser litt vel lite til å ha fått jobben de fleste musikknerder i dette vidstrakte land har våte drømmer om?

– Man har gått og glist i hele i går egentlig. Det var utrolig godt å slippe ut at jeg hadde fått jobben. Jeg har jo holdt hele intervjurunden og det der hemmelig siden begynnelsen av august. Og folk regnet trolig ikke med at jeg fikk jobben heller, siden de ikke hørte noe. Kristiansand er jo en liten by sånn sett.

Men nå er katta altså ute av sekken. 27-åringen Jørgen Skauge er Quartfestivalens nye musikksjef.

Rendyrket knutepunkt

Det ligger muligens i kortene at Quartens musikalske profil gjennomgår en forandring eller to nå som en rykende fersk musikksjef veiver med kosten.

– Vi er en rockefestival. Det skal vi rendyrke. Men vi er også en rockefestival som skal være nyskapende. Det er viktig. Hah, mitt standardsvar de siste dagene har vært at Quarten skal ha de største, de beste og de neste.

Alternativ tekst mangler
Jørgen Skauge ser frem til å gå igang med Quartjobbingen. Alle foto: Alexander M. Schindler

At musikksjef Skauge har tillagt seg et standardisert svar eller to er kanskje ikke så rart, mediekjøret har mildt sagt vært heftig.

– Vi planlegger å gjøre idrettsplassen her ute om til landets feteste amfiscene. Om vi samarbeider med Kristiansand kommune kan den jo brukes til alt mulig rart. Ny vei, skikkelige toaletter, og større publikumskapasitet vil vi også ha. Det kan være med på at vi kan hanke inne enda større band, sier en glødende Skauge.

Han forteller at Quarten jobber iherdig med å bli et såkalt knutepunkt. Det vil si at festivalen havner på statsbudsjettet og en nett slump penger ruller inn.

– Trond Giske var jo her under årets festival. Det er et par krav man må oppfylle for å bli knutepunkt, blant annet at en får støtte av fylkeskommunen. Men dersom dette går i boks blir det jo et ytterligere kvalitetsstempel for Quarten, sier Skauge.

Og kvalitetsstemplene begynner sakte men sikkert å hope seg opp for festivalen. De to siste årene har Quartfestivalen gått med overskudd og regnskapsføreren sitter ikke på noen stygge sorte prikker på festivalen lenger.

Hodejagd jypling

Men som sagt, Jørgen Skauge søkte ikke. Han er musikksjefen som kom ut fra ingenmannsland. Oss vanlige dødelige utenfor den harde musikkjernen har heller ikke hørt navnet.

– Hvordan kan det ha seg at du er blitt musikksjef?

– Først og fremst ville man vise at Quart ikke er et ”one man show”. Derfor har vi nå også både festivalsjef og musikksjef. Og så ville de ha en med lokal tilknytning, forklarer Skauge.

Hvorvidt den nyansatte musikksjefen har lokal tilknytning er det ikke tvil om. Han har vært bookingsjef på studentutestedet Østsia i litt over tre år, startet opp musikkorganisasjonen Phonic Youth, samtidig som han steller litt med den lokale konsertarrangøren Trash Pop og jobber som arrangementssjef på Samsen Kulturhus. Et godt rykte og ikke minst et bredt kontaktnettverk i musikknorge var trolig også utslagsgivende.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen