Konami har annonsert en ganske obskur retrokonsoll
(Foto: Konami)

Konami har annonsert en ganske obskur retrokonsoll


Akkurat når du trodde «alle» allerede hadde sluppet en krympet retrokonsoll, kommer også japanske Konami luntende for å prøve seg på nostalgibølgen.

Deres forsøk baserer seg på en for oss europeere litt småobskur konsoll kjent som PC Engine i Japan og Frankrike, TurboGrafx-16 på det amerikanske markedet og kun TurboGrafx der den dukket opp ellers i Europa.

  Foto: Konami

I beste stil dukker derfor også retroutgaven opp i tre forskjellige utgaver basert på hvor man holder til i verden. Her på våre lengdegrader ser det ut til at konsollen vil kalles PC Engine CoreGrafx mini, og enn så lenge har Konami annonsert seks medfølgende spill:

  Foto: Konami
  • R-Type
  • New Adventure Island
  • Ninja Spirit
  • Ys Book I & II
  • Dungeon Explorer
  • Alien Crush

Og jo da, flere spill skal komme etter hvert.

  Foto: Konami

Den lille konsollen har to USB-porter, men gjennom ekstrautstyr – en «multitap» – skal det faktisk bli være mulig å ha opptil fem samtidige spillere. Ellers får konsollen bedre støtte for lagring enn originalen.

Tilkobling mot TV skjer naturligvis over HDMI, men for den som savner den gamle «CRT-følelsen» vil det også være videomodi som gjør at spillene ser ekstra gamle ut.

Originalt fra 1987

Vi skal ikke klandre noen for ikke å ha hørt om PC Engine eller TurboGrafx før – systemet kom ut i Japan allerede i 1987, og selv om det prøvde seg på andre markeder et par år senere, slo det aldri virkelig gjennom utenfor hjemmemarkedet.

Opprinnelig var konsollen ment å konkurrere med Nintendo Entertainment System, men endte etter hvert med å snarere kjempe mot etterfølgeren SNES og Sega Mega Drive – et par andre aktører som heller ikke er fremmede for retromarkedet.

Disse konkurrentene hadde atskillig større suksess her i vestlige trakter, og sånn sett er det et spørsmål om hva Konami egentlig forventer seg når de slipper sin PC Engine CoreGrafx mini i Europa.

For hvor kommer retrofølelsen fra hvis man ikke husker originalen?

Uansett skal vi holde et øye med Konamis retroflørt, og kommer nok tilbake med mer informasjon når vi vet noe mer om spillutvalg, priser eller slippdato.

Denne klassikeren husker vi i hvert fall:
TEST: The C64 Mini >>>

Kilder: (Konami | Wikipedia)

(Foto: Konami)
(Foto: Konami)
(Foto: Konami)
(Foto: Konami)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen