Krymper reiseobjektivet

Sigmas altmuligobjektiv blir mindre enn før.

Sigma slapp i natt en ny og oppdatert versjon av sitt 18-200 mm ultrazoomobjektiv. Objektivet er ikke den drøyeste ultrazoomen de har, siden de også har en versjon som går helt til 250 mm, men forskjellen mellom 200 og 250 mm er ikke stor, og sannsynligvis ikke i nærheten av forskjellen i pris, vekt og optisk kvalitet.

Blått = SLD-glass, rosa = asfærisk linse, gul = FLD-glass
Blått = SLD-glass, rosa = asfærisk linse, gul = FLD-glass

Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM er litt tynnere og kortere enn forgjengeren, men det er på vekten man virkelig merker slankingen Sigma har gjennomført. Den nye utgaven veier 490 gram, noe som er hele 120 gram mindre enn forgjengeren. I tillegg bruker det også filtre med 62 mm diameter, mens man med forgjengeren måtte helt opp til 72 mm diameter på filtrene, som dermed var mye dyrere.

MTF på 18 mm
MTF på 18 mm

Optisk er det nye objektivet utstyrt med flere forskjellige spesial-linseelementer, og to av disse er av SLD-typen, ett er av FLD-typen, og tre stykker er ulike typer asfæriske linseelementer. SLD- og FLD er glasstyper som skal hindre fargefeilbrytning og andre optiske feil, mens belegget Sigma kaller "Super Multi-Layer Coating" skal gi best mulig kontrast.

MTF på 200 mm
MTF på 200 mm

Bildestabilisatoren i objektivet skal være god for tilsvarende fire blendertrinn, ifølge Sigma, men det er bare versjonene for Canon, Nikon og Sigma som vil ha denne innebygget. Objektivet i Pentax- og Sony A-versjon vil ikke ha bildestabilisator, siden disse kameraene har denne innebygget.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ennå ikke kjent, men britisk pris sies å ligge på £499.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen