Test

Komplett: God maskin for pengene

Mye kraft
HP har satset hardt på å levere gode arbeidsmaskiner som også skal kunne gjøre nytte som multimediemaskiner for visning av film, bilder og for kommunikasjon med venner. I denne maskinen får du en AMD-prosessor på 1.9GHz og 3GB minne. Dette gir kraft for å takle fremvisning av film, men om du ser frem til å spille vil neppe dette være maskinen for deg. Men til prisen på 5990 bør ikke dette komme som noen stor overraskelse.

Klargjort for gode filmopplevelser
På den annen side er det et godt skjermkort i maskinen så skjermen på 15 tommer kan gi deg meget god ytelse om du har riktige kilder. ATI Radeon HD 3450 vil kunne yte meget godt, spesielt om du passer på å gi det litt av minnet fra maskinen. Noen Blu-ray spiller for å utnytte dette enkelt finnes derimot ikke. DVD-brenneren vil nok kunne yte noe moro, men HD-kvalitetsfilmene må du nok selv legge inn på den 250GB store harddisken. Den vil nok trolig fort fylles opp om du utnytter maskinen til dette, bare pass på at du sparer litt plass til skolearbeid.

Maskinen har ellers fire USB-porter, HDMI-utgang, utgang for ekstern skjerm, minnekortleser og to utganger for hodetelefon. Fjernkontrollen som følger med viser tydelig at dette er en maskin HP har skapt for at du skal kunne se film.

Batteriet er på 6 celler, noe som er nok for å se en film samtidig som vekten holdes nede på 2.65 kilo. Dermed blir ikke maskinen altfor tung å bære med seg.Maskinen kommer med Windows Vista Home Premium.

God maskin for studier og underholdning
Alt i alt får du en maskin med mye prosessor og godt skjermkort for pengene fra Komplett. De har derimot spart inn på minnet og harddisken. Om du kjører høy grafikk samtidig som maskinen jobber med annet i bakgrunnen vil du risikere at minnet fort blir belastet. Med det er ikke verre enn at det kun er i få tilfeller det skjer, som for eksempel om antivirusprogrammet begynner å scanne mens du ser film. For en student vil denne maskinen både fungere for skolearbeid og underholdning når det skal slappes av. Samtidig vil du for en tusenlapp mer kjapt få en maskin som yter mye mer, men så spørs det da om det egentlig er nødvendig. Denne maskinen vil klart klare seg ut studieløpet og litt til.

Pris:
5990 kroner

Pluss:
God prosessor, mye grafikk for pengene. God vekt.

Minus:
Noe knapp harddisk, mangler Blu-ray-spiller for å utnytte grafikkortet enkelt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen