Komplett-omlegging gir lavere salg

Børsnoterte Komplett.no er Norges, og kanskje også nordeuropas, desidert største nettbutikk for datakomponenter, med en omsetning på rundt 110 millioner kroner bare i mai 2004. Det vekket derfor en del oppsikt da selskapet - som har som mål å øke omsetningen med 20 prosent - sendte ut en børsmelding i dag der de pekte på en omsetningsnedgang på fem millioner kroner mot mai 2003.


Datasystem
Selskapet sier at nedgangen kan skyldes at selskapets nye datasystem ikke har "gitt de ventede fordelene" enda, som mange på forumene sikkert har fått med seg.

- Vi har til enhver tid over 100 forbedringsforslag liggende, så vi regner aldri med å bli 100 % ferdige, sier Komplett.no-sjef Erik Sandtrø, men vi regner med å være "gode nok" i løpet av juni.

Grunnen til at Komplett.no skiftet til nytt datasystem var at de rett og slett nådde taket på det gamle systemet - som for øvrig var like kraftig som det interne systemet til Microsoft Norge, i følge Sandtrø. Det var behovet for nye funksjoner og muligheten til å vokse videre som førte til omleggingen, som de håper de fleste vil venne seg til etterhvert.

Forandring fryder?
Mange har vært misfornøyd med den nye designen på Kompletts nettbutikk. I følge Komplett selv, dreier dette seg antakelig mest om godt innbygde vaner - og sier selv at han ikke hadde likt det dersom nettbutikkene han handler i hadde lagt om hele designen over natta.

- Vi følger uansett veldig godt med på forumene, og retter opp de tingene vi ser går igjen der, fortsetter Sandtrø. "Alt var mye bedre før"-innlegg går derimot rett i søpla, sier han - for disse kan de ikke bruke til å gjøre ting bedre.

- Det kommer også flere overraskelser i fremtiden, som jeg gjerne skulle ha fortalt om, sa Sandtrø til hw.no i dag, men unnlot å si hva som kommer på grunn av konkurransehensyn - Vi ønsker alltid å komme med ting som gir kundene en bedre opplevelse, og vil levere ting som kundene kanskje ikke visste at de trenger.

Flere årsaker
Nedgangen i mai skyldes derimot ikke bare publiseringssystemet og flyktende kunder. Det var færre arbeidsdager i mai i 2004 enn i 2003, og ifølge Komplett-sjefen har også de andre nettbutikkene slitt med tregt salg mai - som nesten kan omtales som en "halv" måned.

I tillegg merket Komplett "så absolutt" at både AMD og Intel var på nippet til å lansere nye plattformer - selv om de har vokst seg store i bedriftsmarkedet, er det fortsatt komponenter som står for stordelen av omsetningen.

Komplett-tallene omhander dessuten også distributøren Norek, i tillegg til alle filialene deres i utlandet. Sandtrø ønsket ikke å bryte ned tallene til den norske nettbutikken i dag.

(Kilder: Komplett, Dagens Næringsliv, Netfonds/Oslo Børs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen