Komplett lanserer prismatch og åpent kjøp i 60 dager. Du får også returnere varer gratis.
Komplett lanserer prismatch og åpent kjøp i 60 dager. Du får også returnere varer gratis. (Foto: Skjermdump, Komplett.no/Tek.no)

Komplett lover å prismatche konkurrentene i opptil 60 dager etter du har kjøpt noe

I en e-post til kunder fortalte nettbutikken Komplett denne uken at de lanserer prismatch i opptil 60 dager etter kjøpet. 

Det betyr at hvis du finner produktet billigere et annet sted inntil 60 dager etter at du har kjøpt det fra Komplett, kan du få prisdifferansen godtgjort i form av gavekort hos Komplett. 

Ikke uten liten skrift 

Det er imidlertid en del restriksjoner. Først og fremst gjelder prismatchen kun mot butikker i Norge eller nettbutikker registrert i Norge. Varen må være på lager hos konkurrenten, og prismatch gjelder ikke der konkurrenten kun har et begrenset antall varer, for eksempel kampanjer der en butikk selger 10 eksemplarer av et produkt til en lavere pris. 

Det må selvfølgelig være snakk om et identisk produkt med samme varenummer, og prismatch gjelder kun produkter solgt av Komplett selv, ikke butikkene som selger varene sine via Kompletts markedsplass

Elkjøp har også en liknende løsning, kalt prisgaranti. Hos dem gjelder garantien i 50 dager, men til forskjell fra Komplett betaler de tilbake differansen i stedet for å gi deg gavekort.

Power har ikke prisgaranti, men lover at deres prisrobot skal justere prisene i butikk automatisk slik at Power har de «laveste prisene på flest sammenliknbare varer i elektrobransjen». 

Elkjøps prisgaranti varer i 50 dager etter kjøpet, men du får til gjengjeld tilbakebetalt differansen. Foto: Skjermdump

Utvider til 60 dager åpent kjøp 

Komplett utvider også sitt åpne kjøp, altså muligheten for å returnere en vare i samme stand som da du kjøpte den, fra 45 til 60 dager, og innfører dessuten gratis retur om du vil benytte deg av åpent kjøp. 

Produkter med abonnement, spesialbygde Komplett-PC-er, spill og programvare der forseglingen er brutt og personlige hygieneartikler har kun den vanlige 14 dagers angreretten, og Komplett varsler også at returretten kan bortfalle ved «gjentatte misbruk».

Komplett overgår dermed Elkjøp, som økte til 50 dager etter sammenslåingen med Lefdal tidligere i år. Power har på sin side 30 dagers returrett. 

Elkjøps kommunikasjonsrådgiver Madeleine Schøyen Bergly sier de per i dag ikke har planer om å utvide deres prisgaranti eller åpne kjøp ytterligere. 

– Vi får lite henvendelser etter 50 dager, samtidig som vår erfaring tilsier at vi har en garanti som kundene våre opplever som verdifull slik den er i dag. At andre aktører henter inspirasjon fra oss, ser vi på som et kompliment og et tegn på at vi gjør mye riktig for kundene våre, sier hun. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen