Kompaktkamera med 8 MP og vidvinkel

Se større bilder i produktguiden

Da vi, for en tid tilbake, fikk 5 minutter sammen med Ricoh Caplio R2, ble vi svært overrasket over den raske autofokusen. Caplio RX8 skal ha det samme systemet. Der andre kameraer fort kan bruke ett sekund fra du trykker ned utløseren, til bildet blir tatt, hevder Richo at dette er gjort på 0,1 sekund på deres kameraer. Vi har ikke målt det, men vår erfaring er at det ikke kan være langt fra sannheten.

8 megapikslers netto oppløsning, er det beste vi har sett på et kamera på denne størrelsen. Det er ikke så stort skritt opp fra 7, som er ganske vanlig, og det spørs om det har så stor praktisk nytte. Når Ricoh samtidig har lagt inn mulighet for ISO 1600, lurer vi på hva de gjør med støyproblemene. Ingen andre har hittil klart å få støyen under kontroll på denne ISO-verdien, og med tilsvarende oppløsning og sensorstørrelse.

Ricoh er en av få produsenter som satser på å gi kameraene ordentlig vidvinkel. Dette er et stort pluss for den vanlige fotografen. Problemet er ofte at man får mye kromatisk aberrasjon, men Ricoh har hatt noenlunde kontroll på dette i tidligere kameraer. Lysstyrken på objektivet er svært bra på vidvinkel, med f/2,5. På tele er det ikke spesielt bra med f/4,3. Siden største tele er tilsvarende 85mm, er dette heller svakt. Likevel vil det ikke være noe problem, da kortere brennvidder ikke krever så korte lukkertider. Vi hadde likevel gjerne sett at den var noe større.

Det er mulig å få vidvinkelkonverter til kameraet, noe som gir tilsvarende 22mm som beste vidvinkel. Det er ganske spesielt på et kompaktkamera. Det er også bygget inn blitssko, så man kan koble til ekstern blits – heller ikke vanlig på kameraer av denne størrelsen.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent ennå. Se pressemeldingen på neste side for flere detaljer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen