Kompaktkamera for de kresne

EX1 har ifølge Samsung selv det mest lyssterke objektivet i klassen, mens WB2000 kan ta bilder på ti megapiksler samtidig som du filmer i full HD.

Avansert EX1

Jo mer lys et objektiv fanger, desto dårligere lysforhold kan man fotografere i. Med en blenderåpning på 1.8 er EX1 det mest lysterke kompaktkameraet på markedet. I tillegg har det en CCD-sensor på 1/1,7 tommer og en nyutviklet prosessorer EX1 har også et Schneider Kreuznach-objektiv med tre ganger optisk zoom og 24 millimeter vidvinkel.

På kameraets bakside er det en tre tommer stor OLED-skjerm som kan vris rundt sin egen akse. EX1 tar bilder med ti megapiksler og har støtte for RAW-formatet. Det har både optisk og digital bildestabilisator og manuelle instillingsmuligheter for blender og lukkertid. Kameraet tar også video med en oppløsning på 640x480 piksler med 30 bilder i sekundet med komprimeringsformatet h.264. Her er plass til ekstern kamerablits, og EX1 kommer i butikk i april til en pris rundt 3 800 kroner.

WB2000 filmer i full HD
Samsung WB2000 er et lite, kompakt digitalkamera som tar bilder med ti megapiksler og filmer i full HD – samtidig. Du kan altså filme og ta bilder parallelt.

Kameraet kan ta ti bilder i sekundet med en oppløsning på ti megapiksler. I tillegg kan du filme i slow motion med 1 000 bilderuter i sekundet.

WB2000 har et Schneider Kreuznach-objektiv med 24 millimeter vidvinkel og fem ganger optisk zoom. Her er både optisk og digital bildestabilisator, og flere ulike innstillinger avhengig av motivet. Blender og lukkertid kan også stilles inn manuelt. Kameraet kommer i butikk i mai og vil koste rundt 3 000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen