Kompakt ultrazoom for feinschmeckeren

Leica er kjent for sine kameraer av fantastisk kvalitet og tilsvarende høy pris. I dag er det vanskelig å overleve på dette konseptet alene, og de tilbyr derfor også kameraer i lavere prisklasser.

Disse kameraene er egentlig Panasonic-kameraer som har fått ny front (som de fleste vil anse som mye lekrere enn Panasonic sin), og de Leica bundler også med Adobe Photoshop Elements 8. Visstnok skal også firmwaren være Leicas egen, og være bedre optimalisert for europeiske hudtoner. I dette tilfellet er det en variant av Panasonic TZ10

Lekker design i lommeformat.
Lekker design i lommeformat.

Av spesifikasjoner kan kameraet skilte med 12 megapiksler og 12x zoom, 7,6cm (3 tommer) LCD-skjerm med oppløsing på 460 000 punkter, videoopptak i 1280x720 med AVCHD Lite codec og innebygd GPS. GPS-en har en database med 500 000 steder i 73 land, slik at du kan si at du er ”ved Eiffel-tårnet”, heller enn bare å få noen kryptiske koordinater.

Kameraet har en rekke manuelle muligheter, i tillegg til svært avansert automatikk, så kameraet kan brukes av fotografer på alle nivåer.

Kameraet skal være leveringsklart fra slutten av april, og det får en veiledende pris på 4695,- kroner. Da dukker ubønnhørlig spørsmålet om hvor vidt det er verdt prisforskjellen fra Panasonic TZ10 opp. TZ10 har en veiledende pris på 3999,-. For de ekstra 700 kronene får du altså et litt lekrere design og en pakke med Photoshop Elements. Vi kan vel ikke gi noe fasitsvar på det. Det kommer for eksempel an på hvor mye du vektlegger design. Men dersom du trenger Photoshop Elements, så koster den fra ca 700,- kroner i nettbutikker, og utgjør dermed hele prisforskjellen.

Les også "Drømmen om Leica M9"

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen