Kompakt ultrazoom følger deg på reisen

Canon har lansert to kompakte ultrazoomer – Powershot SX220 HS og SX230 HS.
Forskjellen på disse to er at sistnevnte har GPS. Ellers er de identiske.

SX230 HS med pukkelrygg.
SX230 HS med pukkelrygg.

Selv om disse tilhører Powershot-serien, har de mye til felles med Ixus, som vi omtalte tidligere. De har blant annet den samme bakbelyste CMOS-brikken på 12 megapiksler som de nye Ixus-ene har. Den gjør det mulig med videoopptak i Full-HD, og skal generere svært lite støy.

Vi merker oss med gledet at Canon har roet ned megapikselracet, og mens mange av konkurrentene presser og presser antallet, gikk Canon i fjor ned til 10 megapiksler og har i år økt det til 12. Flere megapiksler gir ikke bedre bilder på disse kameraene.

Disse kameraene er ikke like små som Ixus. Til gjengjeld er de utstyrt med 14x zoom, og du får  fint plass til kameraet i en lomme. Avslått har det knapt utstående objektiv. SX230 HS har en liten pukkel på toppen, der GPS-en ligger.

SX220 HS er uten pukkel og uten GPS.
SX220 HS er uten pukkel og uten GPS.

Det er ganske nytt at du får så lang zoom i et lommekamera, men flere og flere produsenter har det nå. Brennvidden tilsvarer 28-392mm.

Du finner alle vanlige manuelle kontroller, og Canon jobber stadig med å gjøre automatikken så smart som mulig, sånn at du egentlig slipper å tenke så mye på eksponeringen.

Canons HS-system lar deg ta 3,4 bilder pr. sekund i full oppløsning så lenge det er plass på minnekortet. Du kan også ta 8,2 bilder pr. sekund hvis du klarer deg med 3 megapiksler. Går du ned på oppløsning, kan du også få høyhastighetsvideo med opp til 240 bilde pr. sekund.

GPS-en i SX230 HS registrerer ikke bare hvor du tar bildet, men den kan følge bevegelsene dine hele tiden, så du kan se hvor du har vært.

Powershot SX 220 HS får en veiledende pris på 2599, mens SX230 HS havner på 2999. Begge blir tilgjengelige i mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen