Kompakt superzoom fra Ricoh

CX6 er både lommevennlig og langsynt.

Ricoh annonserte nylig det kommende kompaktkameraet, CX6. I likhet med forgjengeren, CX5, vil også dette kameraet utstyres med 10,7 ganger optisk zoom. Dette tilsvarer en breddvidde på 28 – 300 mm. Selve bildebrikken er en ti megapikslers 1/2.3-tommers CMOS-brikke.

I forhold til forgjengeren skal CX6 ifølge Ricoh være utstyrt med forbedret og kjappere autofokus. Produsenten lover fokustid helt ned i 0,1 sekund, uavhengig av brennvidde. Dette skal være mulig på grunn et helt nytt autofokussystem.

CX6 skal også være utstyrt med både blender- og lukkerprioriterte modi, samt en tre bilders seriefunksjon hvor kameraet fokuserer på nytt for hvert bilde. Allerede i CX5 tilbød Ricoh seriebildefunksjon på fem bilder, noe CX6 også viderefører, men denne er uten fokusering mellom bildene.

I tillegg byr kameraet på videoopptak i 720p i AVI-format.

Kameraet har en tretommers LCD-skjerm med om lag 1,23 millioner piksler og veier 201 gram når både batteri og SD-minnekort er på plass. Og for de fargeglade, er det verdt å merke at kameraet leveres i rosa – i tillegg til svart og grå.

Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Les også: Mye fotosnacks i november

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen