Kompakt og kraftig PowerShot A510

Se større bilder i produktguiden

PowerShot A510 likner, designmessig, på PowerShot A75 og A85, men har fått litt mer farge og litt renere linjer, og tar seg bedre ut utseendemessig. Men viktigere er det hva kameraet inneholder.

Oppløsningen er ikke spesielt høy, og mange ville nok helst sett at den var høyere, men hvis man ikke skal lage bilder større enn 12x16cm, vil dette være tilstrekkelig. Ellers minner kameraet mye om PowerShot A85, selv om mange av spesifikasjonene er oppgradert noe. Vi merker oss særlig 4x optisk zoom, største blender på vidvinkel er 2.6, kameraet har mulighet for ekstern blits (proprietær) og kan ta 2.3 bilder pr. sekund i serieopptak. Canon har endret minnekortet fra CF til SD/MMC, og har dermed kunnet redusere både størrelsen og vekten.

Det som skiller dette kameraet fra mange andre av denne størrelsen er den store graden av manuell kontroll. Kameraet kan skilte med både manuell eksponering, blender- og lukkerprioritet og til og med manuell fokus. Vi har ikke testet kameraet ennå, og vet ikke hvor lette disse innstillingene er å bruke, men det er et stort pluss at mulighetene er der når man måtte trenge dem.

Se større bilder i produktguiden

Kameraet bruker 2 stk. standard AA-batterier. Man kan bruke vanlige alkaliske eller oppladbare etter ønske. Det betyr at man aldri trenger å bekymre seg for at man slipper opp for strøm, siden nye batterier er tilgjengelige nesten hvor som helst i verden. Ulempen er at disse batteriene, særlig oppladbare, har kortere levetid, og tar større plass enn proprietære Litium-Ion-batterier.

Kameraet skal være tilgjengelig i Norge fra 1. februar, og har en anbefalt utsalgspris på 2299 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen