Kompakt med lyssterk vidvinkel

Kameraet, som får det ikke helt velklingende navnet Panasonic Lumix DMC-FX70, får 14 megapiksler på en 1/2.33-tommers brikke, og en 5x zoom som får både god vidvinkel som tilsvarer 24 mm brennvidde ved fullformat, og en lysstyrke på ikke mindre enn f/2.2 på den vidvinkelen. Smått imponerende, med andre ord.

Desverre er ikke andre enden av zoomobjektivet like imponerende. Tilsvarende 120 mm tele er i og for seg bra nok det, men med en største blender på f/5,9 slutter imponaden et stykke før vi kommer dit.

Heldigvis har kameraet både ansiktsgjenkjenning og optisk bildestabilisator, noe som hjelper en del når forholdene ligger til rette for det. Råformat har man imidlertid desverre ikke anledning til å bruke med FX70.

Selve kameraet får en 3-tommers skjerm (7,6 cm) som er berøringssensitiv, og de fleste menyer og valg utføres ved hjelp av denne.

På videofronten kan kameraet stille med opptak i 720p i AVCHD-Lite, med 30 bilder per sekund. Det vil si, man kan få filer med 60 bilder per sekund ut av kameraet, men selve brikken leverer ikke mer enn 30 bilder i sekundet, så resten er interpolert.

Av lagringsmuligheter er kameraet utstyrt med 40 MB internt minne, men de fleste kommer nok til å heller benytte seg av et minnekort, og da har man med dette kameraet valget mellom SD-kort, SDHC, eller kort av SDXC-typen. FX70 støtter dem alle sammen. Batterikapasiteten oppgis til 360 bilder per batterilading, målt etter CIPA-standarde, hvor 50% av bildene er tatt med blits.

Pris og tilgjengelighet i Norge er desverre ukjent, men andre steder meldes det at kameraet skal bli tilgjengelig for kjøp i løpet av august.

Les også: Nyhet: Samsung EX1 - LX3-dødaren?

Les også: Test: Panasonic FX60

Les også: Nyhet: Ixus for de kresne

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen