Kompakt kamera med superzoom fra Sony

Se større bilder i produktguiden

Cyber-shot DSC-H1 er et entusiastkamera i kompaktklassen. Det kan gjøre mye av det et speilreflekskamera kan, men koster vesentlig mindre, og tar langt mindre plass. Kameraet vil overlappe med Cyber-shot DSC-F828 på en del punkter, men har et mer tradisjonelt design, er mer kompakt og har lavere pris.

Stort zoomområde
Sony har gitt kameraet et objektiv med brennvidder tilsvarende 36-432mm f/2,8-3,7. Lysstyrken er meget bra, og mange vil elske et så stort zoomomfang. Igjen har de ofret vidvinkelområdet for lengre zoom, og igjen sender vi oppfordringen til produsentene om å gi oss i hvert fall tilsvarende 28mm som største vidvinkel, slik det var på F828. Det er antakelig dyrere å lage objektivene med 28mm i stedet for 35 eller 36mm, men det er så mye mer brukbart, at jeg tror de aller fleste vil være villige til å betale for det. Det er en årsak til at de aller fleste zoomobjektiver for speilrefleks lages med tilsvarende 28mm som største vidvinkel. Det finnes riktignok vidvinkelkonverter som gir en brennvidde tilsvarende 25mm, men denne må kjøpes ekstra, tar plass, og forringer bildekvaliteten. Det finnes også en 1,7x telekonverter, som gir en effektiv brennvidde på formidable 735mm. Vi vil hevde at behovet for 735mm brennvidde på et kamera som dette er noe begrenset, men på safari i Afrika kan det sikkert komme godt med.

Se større bilder i produktguiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For å kunne ta bilder på over 400mm uten bruk av stativ har Sony implementert en optisk bildestabilisator som gir deg muligheten til å håndholde kameraet i dårligere lys. Den vil også være nyttig ved makrofotografering. Kameraet en makrofunksjon som gjør deg istand til å fokusere ned til en avstand av 2 cm. Dette sier ikke så mye om hvilken forstørrelsesgrad man får, men vi tviler på at det dreier seg om ekte 1:1 makro.

Manuelle funksjoner
For å tilfredsstille entusiastene har Sony lagt inn en rekke manuelle funksjoner, som manuell fokus, lukkerprioritet, blenderprioritet, full manuell eksponering, manuell hvitbalanse osv. Justering av disse gjøres stort sett som på speilreflekskameraer, så det er enkelt å endre eksponering og hvitbalanse – en forutsetning for at man skal kunne bruke det skikkelig. Unntaket er manuell fokus, som ikke gjøres ved å vri på en ring på objektivet, og som bare har fem trinn.

Kameraet kan ta opp video i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund så lenge det er plass på minnebrikken. Det er etter hvert mange kameraer som gjør dette, så det er ikke spesielt lengre, men hvis implementert ordentlig kan det gi videoopptak med bra kvalitet, som faktisk kan brukes til noe.

Se større bilder i produktguiden

Kompakt og prisgunstig
Alt i alt ser dette ut som et meget spennende kamera. Det er mindre enn man umiddelbart skulle tro. Med 12x zoom veier det omtrent det samme som Canons nyeste og letteste speilreflekskamera veier uten objektiv, omtrent 450g, og prisen i USA er forventet å ligge på ca $500. Mange kvier seg for å gå til anskaffelse av speilrefleks siden det er mye å bære på, og fort mye ekstrautstyr og ekstra optikk man ønske å skaffe seg. For dem vil dette kameraet være veldig aktuelt. Det skal likevel bemerkes at med den lille sensoren som er i dette kameraet, vil nok bildene ha lavere kvalitet og mer støy sammenliknet med speilrefleks. Vi har ikke sett bilder tatt med kameraet, så dette må regnes som kvalifiserte gjetninger.

Kameraet blir antakelig ikke tilgjengelig i butikkene før i juni.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen