Kompakt A3+ fotoskriver

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PIXMA iX6550

Mange har ønsket seg skriver som håndterer større papir enn A4. Men de har stort sett vært laget for proffene og kostet der etter. De har også hatt en størrelse som har gjort dem lite attraktive på mange små hjemmekontor.

Disse to tingene har Canon nå gjort noe med og lanserer PIXMA iX6550. Skriveren er 55cm bred, og med det ikke veldig mye bredere enn enkelte A4-skrivere. Den er 30cm dyp og sammenslått er den 16cm høy. Du løfter opp topplokket, som dermed blir til arkmater. Den vil bygge noe mer i dybden når den er oppslått, men ikke voldsomt.

Skriveren med lokket igjen. Løfter du lokket (og dermed papirmateren
Skriveren med lokket igjen. Løfter du lokket (og dermed papirmateren" blir den en del høyere.

Skriveren bruker fem separate farger i hver sin patron, og har dråpestørrelse på 1 pikoliter, som er ganske smått til A3-skriver å være.

Når vi spør Canon om den er god nok som fotoskriver svarer de at ”den har 5 separate fargepatroner”. Litt vanskelig å tolke det, men sammenlikner vi med andre Pixma-skrivere med 5 patroner, er det ikke noe galt med utskriftskvaliteten. Den kan nok likevel ikke helt matche Pixma Pro-skriverne med 10 separate fargepatroner og en helt annen pris.

Skriveren erstatter Pixma iX4000. Den kommer på markedet i mars, og får en anbefalt utsalgspris på under 2000 kroner, noe som er ganske revolusjonerende for en A3-skriver.

Fem multifunksjonsskrivere

MX885 - Skriver, skanner, kopimaskin og faks.
MX885 - Skriver, skanner, kopimaskin og faks.

I tillegg til iX6550 lanserer Canon også fire multifunksjonsskrivere med faks. Disse er hovedsakelig beregnet på kontorbruk, og er ikke et optimalt kjøp dersom du ikke har behov for faks. Da er det generelt bedre å satse på MP-modellene som er uten faks og dermed litt rimeligere.

De nye modellene er MX885, MX420, MX410 og MX360X. MX885 har tilsynelatende samme utskriftssystem som iX6550. De andre er enklere og gir ikke samme fotokvaliteten.

Prisen på MX885 kjenner vi ikke, men de andre koster fra 795 til 1299 kroner veiledende. Alle skriverne kommer på markedet i mars.

Les også om Canons siste dagers lanseringer av speilrekleks, kompaktkameraer og ultrazoomkameaer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen