Kompakt «vårslipp» fra Nikon

 Nikon føler tydeligvis at det er blir en viss avstand mellom merkevarene Nikon og Coolpix. For å rette på dette setter markedskampanjen «I am» i gang i løpet av mars. Målet er å knytte de to merkenavnene næremer hverandre og kundenes bevisthet og ikke minst profilere at Nikon er et selskap som bryr seg om kundene også når de kjøper kompaktkamera.

 

Hovedbuskapet for dagen var likevel laseringen av en ny rekke kompaktkameraer. Ikke alle like kompakte, men uansett med fokus på de små kameraene.

 

Coolpix P100

Dette er det første av kameraene som likner mer på et et speilreflekskamera rent utseendemessig enn et tradisjonelt kompaktkamera. Her benytter man blant annet en bakbelyst CMOS-brikke som gjør at det er enklere å få bedre bilder med mindre støy når du tar bilder i lyssvake omgivelser. I tillegg har kameraet 26x optiske zoom med en god vidvinkel og 10,3 megapiksler. Kameraet kan også ta opp video i 1080p , altså full HD med 30 bilder i sekundet.

 

I tillegg har kameraet en 3 tommers LCD-skjerm. Prisen på kameraet er 3590 kroner når det kommer for salg første uken i mars.

 


Coolpix L110

Nok et noe større kamera i superzoomklassen på samme måte som P100. Her er den optiske zoomen redusert til 15x i forhold til P100. Megapikseltallet er imidlertid økt til 12,1. Også dette kameraet har en 3-tommers LCD-skjerm. Du kan også benytte dette kameraet med AA-batterier, noe som kommer godt med når lademulighetene er langt unna. Kameraet leveres også i vinrødt i tillegg til sort og det kommer til å ha en pris på 2190 kroner.  

Coolpix S4000

Dette er det første av kameraene som i den virkelige kompakte klassen. Kameraet er også ganske avansert med 12 megapiksler, berøringsskjerm og automatisk fokus og eksponering. Kameraet er utstyrt med 4x digital zoom er har også en egen penn om du skulle ønske å benytte skjermen til å gjøre alt fra anmerkninger til hyggelige beskjeder på bildene dine. 

Kameraet har også fire avansert funksjoner for å redusere uskarphet som følge av kamerabevegelser, dårlige lysforhold og bevegelse i motivet. Du kan få kameraet i fire forskjellige farger og prisen er 1590 kroner når det kommer for salg første uken i mars.

 

 


Coolpix L21 &L22

Dette er Nikons to enkleste kameraer og de er mer eller mindre identiske rent utseendemessig. L22 leveres med en 3-tommers LCD-skjerm. Innebygd elektronisk bildestabilisator og bevegelsessensor, automatisk motivvalg og autofunksjon gjør det enkelt å ta bilder uten forkunnskaper. Et smart portrettsystem sørger for at alle blir med på bildet, og store knapper for opptaks- og avspillingsfunksjoner gjør kameraet enkelt å bruke. Begge kameraene kan ta opp video og bruker vanlige AA-batterier. L21 fås i fargene mørkebrun, rosa og champagne og har en pris på 690 kroner, mens L22 leveres i fargene svart, rødt og champagne og har en pris på 890 kroner. De kommer i butikkene 19. februar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen