Kommer iPhone til Norge?

Apple iPhone:

Apples iPhone er selskapets første mobiltelefon, og er en smarttelefon med Apples iPod-funksjonalitet innebygget. Ønsker du å vite mer, kan du lese lanseringsnyheten vår fra i vinter.

Apple iPhone:

Apples iPhone er selskapets første mobiltelefon, og er en smarttelefon med Apples iPod-funksjonalitet innebygget. Ønsker du å vite mer, kan du lese lanseringsnyheten vår fra i vinter.

Idet Apples iPhone-lansering i USA rykker stadig nærmere, spekuleres det nå stadig mer i hvilken operatør som kommer til å bli Apples samarbeidspartner i Europa.

I følge analysebyrået Gartner er det to favoritter som seiler opp til rollen: Vodafona og Tre. Carolina Milanesi sier til New York Times at sjansen er stor for at en europeisk versjon vil få 3G, og at telefonen da vil være naturlig å selge hos en av disse to operatørene.

- Begge disse operatørene er langt fremme på hvordan 3G-telefoni skal leveres, sier Milesi til New York Times.

Kommer ikke til Norge?
Gartner mener ingenting tyder på at iPhone ikke vil selges uten operatørbinding i Europa, til tross for at kontinentet har en helt annen bransjestruktur enn USA. I Statene har operatøren AT&T sikret seg en fireårig enerett på iPhone, som igjen fører til at kunder som skal ha telefonen må binde seg til AT&T.

Men om Apple binder seg til enten Tre eller Vodafone så kan det bety at Norge ikke vil se noe til Apples nye mobiltelefon. Grunnen til det er at verken Tre eller Vodafone driver virksomhet i Norge.

Anders Krokan, informasjonssjef hos Telenor avslører imidlertid at operatøren er i dialog med Apple om iPhone.

- Vi er nysgjerrige på iPhone, og gleder oss til å ta telefonen i nærmere øyensyn. Men det er for tidlig å si noe om vi tar den inn hos oss.

Apple holder kjeft
Krokan ønsker ikke å kommentere utfallet dersom Apple skulle finne på å binde seg til én operatør for hele Europa.

Det gjør heller ikke Apple.

- Vi har ingen kommentarer whatsoever angående iPhone, sier Fredrik Halstan, presseansvarlig for Apple Skandinavia.

Halstan refererer istedet til Steve Jobs siste Keynote, der han understreket at Apple vil lansere iPhone i Europa i fjerde kvartal i år.

- Innen den tid vil vi ikke komme med noe mer informasjon, sier Halstan.

(Kilde: Mobil, New York Times, Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen